Krita rengaspaneeli

Photoshopin sivellinasetukset osa 9
2015/03/19
manage Resources Krita
Krita resurssikokoelmat
2015/03/24
Näytä kaikki

Krita rengaspaneeli

Jos napsautat hiiren oikealla painikkeella työtilasi/dokumenttisi päällä Krita-ohjemassa, aukeaa pyöreä rengaspaneeli, jonka keskellä väripaletti ja jonka reunoja kiertävät siveltimet. Mitkä siveltimet, sen voit päättää itse. Tässä ohjeessa perehdytään  omien suosikkien lisäämiseen tähän paneeliin.

rengaspaneeli krita

Jos haluat vielä käyttää vanhempaa Kritaa, lisätään siveltimet tämän videon ohjeen mukaan, mutta uudessa 2.9 versiossa on homma uudistettu täysin.

Avaa (tai etsi se näkyviin ohjelman oikeasta reunasta )Brush presets-paneeli

siveltimen esiasetukset paneeli

Oletuksena näet kaikki mahdolliset siveltimesi tässä ikkunassa ja ne on korvamerkitty tagilla ”All presets” Tätä nimenomaista tagia ei voi poistaa.

Voit luoda itse näitä tageja, eräänlaisia settejä ja jaotella siten siveltimiäsi erilaisiin luokkiin sen mukaan miten käytät niitä. Jos tarvitset vaikkapa erilaisia siveltimiä kun piirrät sarjakuvia ja toisenlaisia kun teet muita kuvituksia, luo molempia varten omat tagit. Tagin teko on helppoa. Napsauta vihreää plussaa Tag-rivin oikeassa reunassa.

uusi setti

Plussan alapuolelle aukeaa pieni New-kenttä, napsauta sen sisässä ja anna tagille nimi. Esim ”Sarjikset”. HUOM: Paina lopuksi Enter-näppäintä!

Nyt luomasi uusi tagi lukee plussan vasemmalla puolella olevassa kentässä. Jätä se siihen, lähdetään lisäämään siveltimiä tähän settiin.

Katso Brush presets-paneelin alalaitaan. Siellä on kenttä, jota kutsutaan ’resurssien suodatin kentäksi’:

resource

Siihen tulee kirjoittaa jonkin siveltimen nimi, jotta saat sen näkyviin ja talteen. Mitä ryhmiä/osastoja siveltimissä sitten on olemassa? Napsauta Edit brush presets-painiketta Kritan yläosassa (valikkorivin alapuolella) ja ne löytyvät aukeavan ikkunan vasemmasta laidasta:

sivellintyypit

Valitse esim Sketch ja katso millaisia siveltimiä siihen kuuluu. Napsauta jonkun kuvaketta ja sen nimi ilmestyy Name kohtaan (alleviivattu kuvassa) Kopioi nimi kentästä ja palaa Brush presets-paneeliin. Liitä kopioimasi nimi suodatin kenttään. Lisää painamalla Save-painiketta (levykkeen kuva rivin oik. laidassa).

Vaiheet vielä yksityiskohtaisesti kuvan avulla:

  1. Tag-kohdassa on se setti johon sivellin halutaan lisätä.
  2. Lisättävän siveltimen nimi kopioitu suodatus-kenttään, jolloin Krita näyttää sen kuvakkeen ikkunassa.
  3. Tallennetaan sivellin valittuun settiin painamalla levykkeen kuvaa suodatin kentän perässä.

tallennus

Lisää näin vielä muutama sivellin (mistä tahansa ryhmästä, ei ole pakko kaikkien kuulua Sketchiin) Sarjikset settiisi.

Nyt kun avaat rengaspaneelin (hiiren oikea paperisi päällä) voit ottaa sarjakuva-sivellinsettisi käyttöön napsauttamalla renkaan oikeassa alaidassa näkyvää jakoavain-kuvaketta. Viereen aukeaa lista tageistasi, eli sivellinseteistäsi. Valitse Sarjis tai minkänimisen nyt teitkään. Siihen kuuluvat siveltimet ilmestyvät renkaan ulkoreunalle (kuvassa alla kaksi sivellintä). Yhteen settiin mahtuu 10 sivellintä.

tagin käyttöönotto

Setin saa myöhemmin poistettua valitsemalla sen Brush Presets-paneelissa Tag-riville ja painamalla vihreää plussaa. Sen valikkoon on ilmestynyt myös Delete tag-kohta, eli Poista.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.