Krita resurssikokoelmat

Krita rengaspaneeli
2015/03/23
CMYK ja Clip Studio Paint
2015/03/26
Näytä kaikki

Krita resurssikokoelmat

manage Resources Krita

Kritan uudessa versiossa on tehty huomattavia parannuksia erilaisten resurssikokoelmien (siveltimien, liukuvärien, tekstuurien, työtilojen jne) jakamiseen ja tekemiseen tarkoitettuun ”järjestäjään”. Löydät Resource Managerin Settings-valikosta (–> Manage Resources). Kokoelman tekeminen ja jakaminen on suositeltavaa, jos luot esim itse hienoja siveltimiä ja haluat jakaa ne helpolla tavalla muidenkin käyttöön.

Oman kokoelman luominen

Avaa Manage resources. Paina oikealla olevaa Create bundle (Luo kokoelma) -painiketta. Valitse ensin mistä resursseista haluat kokoelman luoda Type-kohdan pudotusvalikosta. Esimerkissä tehdään sivellin kokoelma:

kokoelman tyyppi

Anna sitten vasemmalla oleviin kenttiin haluamasi tiedot. Voit luoda jopa oman kuvakkeen kokoelmallesi ja ladata sen käyttöön Icon-kohdasta.

Valitse Available-kentän siveltimistä ne jotka haluat lisätä kokoelmaan ja lisää ne Selected-puolelle napsauttamalla vihreää nuolta kenttien välissä.

Paina lopuksi Save-painiketta.

Luo kokoelma Krita

 Kokoelman aktivoiminen

Jos löydät toisen tekemän hienon resurssikokoelman (bundle) on sen lataus ja käyttöönotto helppoa. Käy katsomassa olisiko esim. Cazu Brush Collection (linkki alempana sivulla) hyvä tai onko Woltheran kokelmissa jotain itsellesi sopivaa. Itse olen jo ladannut Woltheran Tussi-ja Pesu (Ink ja Wash) kokoelmat. (Huom. Cazun asennuksesta jää Dropbox vaihe välistä, se tulee linkistä zip-pakettina, pura se ja ja siirry suoraan Kritaan).

Woltheran pakettien lataus:

ink pack

Napsauta joko kuvaketta tai Download-sanalinkkiä ja siirryt Dropboxin latausikkunaan. Paina Download-painiketta ja tallenna jonnekin koneellasi mistä varmasti löydät paketin myöhemminkin.

dropbox

Siirry takaisin Kritaan ja avaa Manage resources ikkuna. Paina oikealla olevaa Import Bundle/Resource. Aukeavassa ikkunassa hakeudu kansioon mihin latasit bundlen. Huolehdi että suodatat näkyviin Resource bundles (*bundle) tiedostot, muuten kokoelmat eivät näy! Kun saat ne näkymään, valitse haluamasi kokoelma ja painaa Avaa.

latausikkuna

Älä hätäänny vaikkeivat kokoelmat ensin ilmestykään manageriin. Sulje Resources manager ja avaa se uudelleen. Kokoelma/t näkyvät nyt vasemmalla aktiivisissa kokoelmissa. Ja uudet siveltimet löytyvät ja ovat käytettävissä normaalisti Brush Presets-paneelin kautta.

resource_manager

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield