Mischief yhdistää vektori-ja bittikarttaohjelmien parhaat puolet

CMYK ja Clip Studio Paint
2015/03/26
Mischief käyttö: Asetukset
2015/03/30
Näytä kaikki

Mischief yhdistää vektori-ja bittikarttaohjelmien parhaat puolet

Mischief

Haluatko piirtää pikselipohjaisilla siveltimillä rajattomalle kankaalle ja tulostaa mihin kokoon tahansa millä resoluutiolla tahansa? Kokeile Mischiefiä.

Ohjelmasta saa ilmaisen version, jossa rajoitetummat ominaisuudet (mm: tasot puuttuu, vain kolme sivellintä (ja kolme pyyhintä) käytössä ja tallennus ainoastaan jpg/png muotoihin.). Maksullista voi kokeilla kaksi viikkoa ilmaiseksi, lisenssi irtoaa kohtuullisella 20 dollarin maksulla.

Mischiefin asennus

Etusivulta löydät alempaa linkit latauksiin: Napsauta Free (ilmainen)

mischief ilmainen

ja aukeavalla sivulla taas Free-kohdan Download nappia (tai täysversion ilmaista kokeilukohtaa!).

free

Lopuksi valitse aukeavassa ikkunassa käyttöjärjestelmäsi. Loppu menee selaimesi ja valintojesi mukaan: Tallenna tai suorita heti asennustiedosto. Itse asennus menee ihan normaalisti, muista vain valita ”I accept the agreement” kun ehtojen hyväksyminen tulee eteen. Käyttöjärjestelmäksi Mischief tarvitsee vähintään X 10.8 Mäkeillä ja PC-koneilla Windows 7 tai Windows 8:n. Raudan puolesta kokeile aina ensin ostamista demolla, että Mischief pyörii tietokoneessasi, varsinkin vanhemmilla masiinoilla voi grafiikkasuoritin muodostua esteeksi. Tablettitietokoneista ainoastaan Surface Pro 2 ja 3:n on todettu takuuvarmasti toimivan alustana, muilla toiminee melko luultavasti, mutta kokeile.

Mischiefin käyttö

Ohjelman käytön aloittaminen on tehty erittäin helpoksi. Käynnistä Mischief, ota piirtopöydän kynä käteen ja piirrä. Koska pohja on todellakin rajaton, ei tarvitse määritellä sivukokoja. Ja vektoripohjaisuuden ansiosta ei tässä vaiheessa tarvitse ajatella resoluutiota tai tulostuskokoa ennen kuin tietää mihin mediaan/medioihin työ on menossa. Zoomaus Mischiefissä toimii välillä 50 triljoonaa:1 joten teoksesi voi mm. kasvaa vapaasti ja hahmotat sen rajat halutessasi silti, plus yksityiskohtiin tarkentaminen toimii loistavasti.

Seuraavassa, tulevassa artikkelissa niksejä ja ohjeita Mischiefin käyttöön!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.