Ohjelma luonnosteluun

Annukka käsipiirros
Sivellinlaajennukset Photoshop
2015/02/23
Puhekuplien teko osa1 CSP
2015/02/26
Näytä kaikki

Ohjelma luonnosteluun

Tuli tarve löytää ketterä pikku ohjelma luonnosten tekoon Surface Pro 3:lle. Photoshop ja CSP on asennettuna, mutta aina ei jaksaisi avata jompaakumpaa ja luoda uutta pohjaa (Mikä koko? Mikä värillisyys? Mikä reso?), jotta voisi raapustaa nopean luonnoksen itselleen talteen.

Seuraavat ohjelmat siis löydettävissä Windows Kaupasta. Eri alustoille löytyy kyllä jollei juuri samoja ohjelmia niin lukuisia muita. (Vinkkejä Android käyttäjille ja iOS käyttäjille).

Surfaceen oli esiasennettu ilmainen Fresh Paint, mutta poistin sen huolimatta ihan ok välineistä. Käyttis vaan liian hankalasti (=hidas käyttää) toteutettu minun makuuni. Jos et ole yhtä hermoheikko kuin minä, suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

fresh paint

Sitten luin hyviä asioita netistä Sketchable nimisestä ohjelmasta ja asensin sen. Ja kiva olikin noin 10 sekuntia, ennen kuin tajusin, että vaikka lataus oli ilmainen, ei mikään muu olekaan. Joka kerran kun vaihtaa kynää/sivellintä, joutuu kuittaamaan ilmoituksen, jossa sen voi joko ostaa tai jatkaa kokeiluversiolla. Joka kerran! Joka ikinen kynä! Ja joka ikinen muukin ns hyödyllinen toiminto oli varustettu samalla toiminnolla :)Eikä siinä mitään, kyllä asiat saa maksaa, mutta rajansa ärsyttävyydellä.

sketchable

ArtRage ohjelmasta on juuri julkaistu versio kosketusnäytöille, mutta se taas on ”liian hyvin varusteltu” jos niin voi sanoa. Jos sinä kaipaat ohjelmaa, jossa mm. tasot plus upea valikoima erilaisia siveltimiä ja kyniä, niin kymmentä euroa ei voi paljon paremmin sijoittaa!

ArtRage

Viimein muistin tarkistaa löytyykö puhelimestani ja iPadista jo ennestään tutusta Autodeskin Sketchbooksta versio Windowsille ja löytyihän se! Ohjelman perusversion saa ilmaiseksi, siinä on tietyn kokoisia kyniä ja siveltimiä tarjolla ja hyvä väripyörä. Pohja (tietyn kokoinen sekin, ei voi itse valita) aukea automaattisesti kun ohjelma avataan. Kiva, nopea.

Sketchbook

Jos haluat käyttöösi tasot tai mahdollisuuden säätää kynien läpinäkyvyyttä ja kokoa, täytyy kirjautua sisään joko luomalla tili tai käyttämällä esim Google+, Twitter tai FB-tunnuksia. Tässäkään vaiheessa ei siis tarvitse maksaa mitään. Napsauta ikkunan yläosassa näkyvää pientä suorakulmiota jonka sisällä pallot ja viivat. Napsauta sitten alemmas aukeavassa ikkunassa palloa (jossa minulla lukee  ”kerpsa”):

sketchbook työkaluja

Aukeaa taas uusi ikkuna, jossa valitse ”Essentials” vaihtoehto. Luo joko uusi tili tai kirjaudu esim Facebook-tunnuksillasi. Ikävä kyllä Autodesk on näemmä hypännyt myös kuukausimaksu juttuun mukaan, eli Pro version haluava voi valita joko vuosi tai kk-maksun.

tilit

Tämän jälkeen saat säädettyä kyniäsi paremmin:

kynät ja siveltimet

Ja käyttöösi tulivat tasot:

tasot

Uuden tason luot painamalla plussaa ja tasokohtaisen valikon, joka kuvassa vasemmalla, saat auki painamalla kynällä tai sormella pitkään haluamaasi tasoa.

Kuten ylempänä kerroin, on pohjan koko rajoitettu ilmaisessa versiossa:

kuvankoko

Keksin kuitenkin tavan kiertää ongelman tilanteissa joissa tarve isolle kankaalle. Jos omistat jokin toisen ohjelman jossa voit luoda pohjan,  tee niin  iso kuin tarvitset, tallenna se ja avaa se Sketchbookiin. Piirtele työ, tallennus tietty eri nimellä, jolloin pohja taas käytettävissä seuraavalla kerralla. Jollet voi luoda pohjaa missään, lataa netistä mikä tahansa pikselimitoiltaan tosi iso kuva, avaa se Sketchbookissa, tee tasoissa uusi taso, täytä valkoisella, poista alin taso jolla se netistä lataamasi kuva on ja tallenna pohjana.

 

 

2 Comments

  1. kjjo sanoo:

    Varmuuden vuoksi kerron, että on erittäin kiitollista kun teet tämmöistä. Erittäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.