Oman siveltimen luominen Krita

Luonnoksesta väritetty viivakuva osa 1 CSP
2015/04/06
Luonnoksesta väritetty viivakuva osa 2
2015/04/08
Näytä kaikki

Oman siveltimen luominen Krita

kritapohja

Krita on ilmainen piirustus-ja maalausohjelma.  Jos et ole vielä tutustunut siihen, lue esittely-ja asennusohjeeni. Muut ohjeet löydät valitsemalla sivun alalaidasta joko avainsanan tai kategorian ”Krita”.

Tässä ohjeessa tutkitaan kuinka ohjelmassa luodaan oma sivellin. Sopivaa lisäluettavaa Kritan siveltimistä kiinnostuneille on tämä artikkelini sivellinasetuksista ja tämä siveltimien asennuksesta.

Aloita Tiedosto/Uusi ja tee samantyyppiset asetukset kuin kuvassa alla.  (Siveltimen maksimikoko Kritassa on 1000×1000 pikseliä):

krita sivellin uusi

Jos katsot tämän jälkeen tasoja, on siellä valkoinen taustataso ja sen yllä läpinäkyvä taso, jolle piirros tulee. Poista taustataso. Valitse nyt mikä tahansa sivellin/siveltimet ja piirrä haluamasilainen kuva. Siitä tulee uuden siveltimesi kärki.

krita sivellin piirros

Valitse koko kuva (ctrl+a), kopioi (ctrl+c) kuvasi leikepöydälle. Avaa Muokkaa siveltimen asetuksia ikkuna valikon alapuolelta:

krita sivellin asetukset

Varmista, että olet valinnut ikkunassa nuolien osoittamat kohdat. Ensin Predefined ja perään Leikepöytä.

krita sivellin asetuksetikkuna

Kun painat Leikepöytä kohtaa, aukeaa seuraava ikkuna:

krita sivellin leikepoyta

Anna nimi, jätä muut ennalleen, paina OK

Kuva on nyt lisätty esiasetuksien joukkoon:

krita sivellin esiasetus

Pysy asetukset ikkunassa ja valitse vasemmalta sivellinmoottori. Yleisin on kuvapiste, joten kokeile vaikka sitä. Huolehdi että piirtämäsi kuva on valittuna. Kirjoita nimi-kohtaan nimi siveltimellesi ja paina Tallenna esiasetuksiin.

krita sivellin tallennus

Kannattaa myös tutustua kuvakkeiden vasemmalla oleviin säätömahdollisuuksiin, sieltä löytyvät pääosiot Yleistä, Väri ja Pintakuvio. Nuolien kautta pääset alavalikoihin. Jos teet muutoksia tallentamisen jälkeen, paina Ohita esiasetukset, joka on ilmestynyt Tallenna esiasetuksiin tilalle.

Tämän jälkeen siveltimesi löytyy yläreunan kuvakkeiden joukosta

krita sivellin oma esiasetus

ja tietenkin myös varsinaisesta Siveltimien esiasetukset telakasta.

Tutki ohjelman mukana tulleiden siveltimien asetuksia, niistä opit tekemään muutoksia omiisi saadaksesi aikaan itsellesi juuri sopivia työkaluja!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield