Osissa skannatun kuvan yhdistäminen Photoshopissa

elements-vai-cc
Photoshop Elements vai Photoshop CC
2017/04/17
Akun varaustason ilmoitukset välille 30-80%
2017/05/16
Näytä kaikki

Osissa skannatun kuvan yhdistäminen Photoshopissa

skannaus-osissa_yhdistäminen

Jos skannattava kuva on isompi kuin skanneri, pitää homma tehdä kahdessa tai useammassa osassa ja aiemmin siihen tuhraantui paljon aikaa tasojen ja maskien kanssa säätäessä. Nyt tämä hoituu aika pitkälle uusissa Photoshopeissa automaattitoimintojen avulla. Itse olen käyttänyt Photomergeä, mutta se vetää välillä mm sarjakuvasivuissa alaosan vinoon. Seuraavan, paremman  tekniikan opin Deke McClellandin videosta.

Skannaa työsi, huolehdi että puoliskot lomittuvat tarpeeksi, eli päällekkäistä aluetta jää kumpaakin puoliskoon tarpeeksi. Avaa skannatut puoliskot, valitse Suorakulmiovalintatyökalu ja napsauta toisen puoliskon päällä hiiren kakkosella.

skannaus_osat

Anna valikosta komento Monista taso ja aukeavassa ikkunassa aseta kohteeksi (pudotusvalikosta) se toinen avattu puolisko. Näin saat molemmat puoliskot samaan dokumenttiin omille tasoilleen.

Valitse molemmat tasot ja anna komento Muokkaa/Tasaa tasot automaattisesti. Projektioksi Automaattinen.

skannaus_2

Jonka jälkeen:

skannatut osat yhdistetty

Monen kuvan kohdalla tämä riittää, mutta jos viivat eivät täysin kohtaa tai huomaat muuta korjattavaa, valitse taas molemmat tasot ja Muokkaa/Sekoita tasot automaattisesti. Aukeavassa ikkunassa seuraavat asetukset:

skannaus_4

Photoshop luo uuden tason, jolla puoliskot yhdistettynä. Alle jäävät alkuperäiset osat ja niihin on lisätty maskit, joten voit vielä käydä reunoja läpi tarvittaessa, tai heittää alemmat tasot pois.

skannatut osat yhdistetty ja tasomaskit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield