Painomusterajoitus

paintstorm_studio
Voita Paintstorm Studio maalausohjelman lisenssi
2018/01/08
Photodon screen protectors compared and reviewed
2018/02/16
Näytä kaikki

Painomusterajoitus

musteen määrä indesign

Siitä, että painettavassa CMYK-kuvassa voi olla liikaa mustetta on hyvä olla tietoinen. Jos mustetta on liikaa, tulee julkaisuun helposti tahroja ja haamukuvia. Paino voi myös kieltäytyä painamasta julkaisua, jonka musterajat paukkuu. Onneksi voit epäselvissä tapauksissa tarkistaa musteen määrät suoraan InDesignissa. (Voit muuten lukea lisää aiheesta ja samalla liittyä Graffa Suomi-Facebook ryhmään. Siellä käytiin tästä pitkä keskustelu)

Huom! Sanottakoon vielä heti alussa, että ongelma koskee vain sijoitettuja CMYK-kuvia. Kun teet PDF:n, ei InDesign tee mitään niille tuoduille CMYK-kuville, joiden mustepitoisuus ylittää halutun kun käytät yleisintä “Convert to Destination (Preserve Numbers)” valintaa (ja hyvä niin, jos tiedät mitä teet!).

Jos sen sijaan sijoitat taittoon RGB-kuvan ja se muutetaan PDF:n teon yhteydessä CMYK-muotoon haluttua profiilia käyttäen, huolehtii profiili musteen rajoittamisesta.

Mutta hommiin. Esimerkkinä tämä InDesigniin sijoitettu kuva.

painomuste määrä indesign robotti

Valitse Ink Limit/Painovärirajoitus Separations Preview/Erottelujen esikatselu-ikkunasta (Output/Tulostus).Oletuslukema on 300%, mutta voit vaihtaa siihen painosi antaman lukeman alasvetovalikosta/kirjoittaa oman oletuksien tilalle. Paino voi pyytää esim että värien yhteismäärä ei ylitä 280%:a.

painovärirajoitus ikkuna indesign

Kun rajoitus otetaan käyttöön, muuttuu kuvasi harmaasävykuvaksi ja painovärirajoituksen ylittävät kohdat näkyvät punaisina. Mitä pienempi prosenttiluku, sen enemmän punaista ja syvää punaista kuvaan tulee näkyviin.

värirajoitus indesign

Koska kohde on valokuva, ei asialle voi tehdä mitään InDesignissa, eli kuva on avattava Photoshopissa, missä yritetään vähentää musteen määrää tummimmilla alueilla.

Seuraava keino on nopea fiksi, jos haluat olla tarkempi, kohdistetumpi ja on enemmän aikaa, kokeile esim tämän linkin ohjetta.

Avaa Levels/Tasot ikkuna ja siirrä Output/Tasot jälkeen tummaa säädintä 20-40 välille riippuen kuinka paljon pitoisuutta pitää laskea. Kokeillaan 20.

Tasot jälkeen Photoshop

Näyttää paremmalta (säädetty kuva oikealla), hiukan enemmän olisi vielä voinut säätää, jotta kainalon alaosa olisi vähemmän punainen. Jos punaiset alueet ovat pieniä pilkkuja siellä täällä, ei se enää haittaa ja voit huoletta laittaa homman painoon.

painovärirajoitus vertailu indesign

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.