PureRef – parempaa referenssikuvaa

Artist 16 ja tuki paineentunnistukselle Illustratorissa
2017/12/13
paintstorm_studio
Voita Paintstorm Studio maalausohjelman lisenssi
2018/01/08
Näytä kaikki

PureRef – parempaa referenssikuvaa

pureref_blogi

Monissa piirustus-ja maalausohjelmissa on erillinen ikkuna, johon voi ladata referenssi, eli mallikuvan helposti. Photoshopissa tätä mahdollisuutta ei ole ja toisen kuvan pitäminen auki vieressä on hankalaa: se yleensä häviää jonnekin, zoomailu on hankalaa jne. Onneksi apuun tulee PureRef!

PureRef on ilmainen (maksa lataus-sivulla lahjoitus jos pystyt, jos et muuta summaksi 0) ja se löytyy Macille, Windowsille ja Linuxille. Kuvat voi ladata käyttöön (raahamallakin) joko koneelta tai suoraan nettisivulta. Toimintoja on paljon, mutta eniten tulee ehkä käyttöä peilikuvaksi kääntämiselle ja zoomailulle. Molempiin löytyy näppäinkomennot, ja ne voi asettaa eli muuttaa mieleisikseen halutessaan.

referenssikuva pureref

Kun kuvan/kuvat on saanut asemoitua haluamallaan tavalla, voi näkymän tallentaa ja se aukeaa samanlaisena kun kaksoisnapsautat .pur-päätteistä tiedostoa

pureref näkymä

Piirtonäytöllä (Mac ja XP-Pen Artist) käyttö oli aluksi hieman hankalaa, mutta pienen totuttelun jälkeen sain kaiken toimimaan hienosti. Erityisen ihanaa oli mahdollisuus lukita kuva pysymään aina päällimmäisenä ruudulla. Alla olevasta videota saa hyvän kuvan peruskäytöstä ja Windowsille selviää näppiskomennot perushommille (kannattaa katsella vaikkei englanti taivu, komennot näytetään myös tekstinä ruudulla).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.