Uutta kuvittajille: Photoshop viivan pehmennys

pdf-_esiasetukset
Adobe PDF oletusarvot
2017/11/13
Symmetria piirtäminen Photoshopissa
2017/11/22
Näytä kaikki

Uutta kuvittajille: Photoshop viivan pehmennys

viivan-vakautus Photoshop

Photoshop CC2018 toi pari kauan kaivattua parannusta kuvittajille ja maalaajille. Ensinnäkin suorituskykyä on parannettu, minkä huomaa suurilla pohjilla ja isoilla siveltimillä työskennellessä. Toisekseen nyt on mahdollista vihdoin stabiloida, vakauttaa (tai kuten Photoshop sitä kutsuu, pehmentää) viivaa, toiminto johon on aiemmin tarvittu ulkopuolisia lisäosia. Kolmas uutuus on peilaava piirtäminen eli Symmetria.

Pehmennys

Pehmennys eli Smoothing ja sen asetukset (pieni ratas kuvake) löytyvät siveltimien (ja pyyhekumin) asetukset riviltä.

photoshop viivan pehmennys

Toiminnosta esimerkkinä piirros, jossa vasemmalla ilman pehmennystä ja oikealla pehmennystä 20%. Huomattava parannus, jos haetaan siistiä viivaa ilman värinää.

Photoshop pehmennys viiva

Voit säätää pehmennyksen määrää joko kirjoittamalla haluamasi prosenttiluvun, käyttämällä liukusäädintä tai näppiskomentojen avulla: Alt/Opt + numero. Esim. Alt+8=80%, Alt ja 0=100% ja Alt+00 (kaksi nollaa peräkkäin)=0%.

Pehmennyksen asetukset

Vedon saavuttaminen, Stroke cathcup: Kun piirrät pehmennys päällä, kulkee viivan edellä pieni ympyrä ja ”häntä”. Jos vedon saavuttaminen on päällä piirretään viiva siihen kohtaan asti, mihin ympyrä pysähtyy. Jollet rastita kohtaa, piirretään viiva vain siihen asti mihin se ehtii piirtyä, ja ympyrän ja viivan pään välille jää yleensä tyhjää tilaa. Ekassa ilman ja alemmassa asetus päällä:

Photoshop vedon saavuttaminen

Saavuta vedon lopussa/Catch up on stroke end: Kun asetus on päällä yhdistää PS viivan lopetuskohdan ja kohdan johon ympyrä on viety suoralla viivalla:

vedon saavuttaminen photoshop

Säädä zoomausta varten/Adjust for zooming: Vähentää pehmennystä kun zoomaat lähemmäksi kuvaasi ja lisää kun zoomaat ulospäin. Omissa testeissä ainakin pienemmillä tiedostoilla vaikeasti havaittavaa hyötyä.

Jos haluat piilottaa pinkin ohjausympyrän ja viivan (mutta säilyttää siis pehmennysmahdollisuuden), mene Oletusasetuksiin/Preferences ja siellä Osoittimet-välilehti ja rastita kohta ”Näytä sivellin ja nauha pehmennyksen aikana”. Sen alla voit vaihtaa nauhan värin toiseen.

Photoshop viivan pehmennys asetukset

Nauhavetotila/Pulled String Mode: Maalaa vain kun nauha on kireällä. Kursorin liikuttaminen pinkin ympyrän sisällä ei piirrä jälkeä. Mahdollistaa siis mm. helpon suunnan ennakoivan vaihtamisen.

nauhavetotila Photoshop

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.