Vectr ohjelman uutuudet

Paint.net esittely ja asennus
2016/05/15
HTML5 ja CSS3 Osa 9: Div ja Span
2016/05/24
Näytä kaikki

Vectr ohjelman uutuudet

Vectr

Vectr on joko selaimen kautta toimiva, tai koneelle ladattava ilmainen vektorigrafiikkaohjelma. Kirjoitin aikoinaan sen käytöstä ja ominaisuuksista artikkelin, jonka voit lukea tästä. Ohjelmasta puuttui silloin muutamia tärkeitä ominaisuuksia, jotka nyt on lisätty. Tässä jutussa tutustutaan niihin.

Käytän itse Vectria suoraan selaimesta, jolloin tulee joko rekisteröityä tai kirjautua jonkin sosiaalisen median palvelun kautta.

Ensimmäinen kaivattu parannus on mahdollisuus poistaa luomiaan tiedostoja heti aloitusnäytöllä. Jokaisen tiedoston alalaitaan on lisätty pieni roskiskuvake, jonka painamisen jälkeen voi vielä muuttaa mielensä (cancel) tai todellakin poistaa tiedoston (delete):

vectr roskis
Pohjan koko on entistä helpompi määritellä pudotusvalikkoon lisättyjen esiasetuksien avulla. Sieltä löytyvät mm suosituimmat sosiaalisen median kuvakoot ja A-sarjan paperikoot:

vectr pohjan koo

Itse piirtämisen kannalta suurin parannus on mahdollisuus piirtää kaaria. Ensin luodaan normaali polku, jota sitten kaksoisnapsautetaan jotta pisteet aktivoituvat.

vectr kulmapisteet

Seuraavaksi kaksoisnapsautetaan pistettä jonka haluaa muuttaa kaaripisteksi. Pisteen molemmille puolille ilmestyvät punaiset ”tangentit” joiden päistä voit ottaa kiinni ja vetää.

vectr kaaripiste

Vedon suunta ja pituus vaikuttavat viivan muotoon:

vectr muokattu polku

Tasot

Tasot ovat vielä kehitysvaiheessa, mutta muutamia perusjuttuja voi jo tehdä. Löydät tasot (Layers) tummalta alueelta oikeasta reunasta:

Vectr tasot

Jokainen piirtämäsi muoto (Path) tulee omalle tasolleen, samoin jokainen teksti, jonka kirjoitat. Jos piirrät muodot toistensa päälle, huomaat että paneelissa se taso, joka on ylimpänä listassa, on muiden päällä kuvassa. Voit muuttaa järjestystä vapaasti raahaamalla tason eri paikkaan paneelissa.

Jokaisen tason kuvakkeen perässä oikealla on kaksi ruutua. Vasemmasta ruudusta saat lukittua tason, jolloin sitä ei mm. voi siirtää. Toinen ruutu säätelee tason näkyvyyttä.

Muut parannukset ovat pienempiä, kuten työkaluvihjeiden lisäys, suorituskyvyn ja pienien ohjelmavirheiden korjaukset. Mutta hyvältä näyttää ja lisää on kuulemma tulossa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.