Puhekuplien teko osa1 CSP

Ohjelma luonnosteluun
2015/02/24
Tasojen käyttö väritykseen Krita
2015/03/01
Näytä kaikki

Puhekuplien teko osa1 CSP

Nyt kun osaat luoda ruudut sarjakuvaasi, tarvitset usein myös puhe-ja ajatuskuplat hahmoillesi ja niihin tekstit sisälle. Kuplathan voi itsekin tietysti piirtää, mutta kätevämpää on ainakin aluksi käyttää valmiita materiaaleja. Materiaalien lataus ja muut siihen liittyvät ohjeet löydät tästä artikkelistani.

Materials-paneelin eri vaihtoehdoista löytyy myös Balloon kohta, joka on jaettu alaosastoihin. Pääkohdan (eli Balloon) valitsemalla näet kaikki mahdolliset kuplat ja laatikot. Älä huoli kuplan muodosta tai suunnasta tai ääriviivan ulkoasusta, ne kaikki voi muuttaa. Valitse kupla joka suurin piirtein näyttäisi sopivan tarkoituksiisi. Valitse se napsauttamalla ja raahaa se hiirellä haluamaasi kohtaan dokumenttiasi.

materiaalit

Aktiivisen eli valitun kuplan ympärillä ovat koon muuntokahvat (pallot reunoilla ja kulmissa), joista tarttumalla voit pienentää tai suurentaa kuplaa. Pienestä sinisestä pallosta voit kääntää kuplaa. Jos napsautat kuplan ääriviivaa, ilmestyvät vektoripisteet näkyviin sekä niistä töröttävät tangentit. Voit siirrellä pisteitä hiirellä ja vetää tangenttien päässä olevista pisteistä muuttaaksesi kuplasi ulkoasua. Vedon pituus ja suunta vaikuttavat lopputulokseen.

aktiivinen kupla

Samalla kun kupla muutenkin on aktiivinen, voit muuttaa sen reunan leveyttä (Brush size), väriä (Line color) ja ulkoasua (Brush shape) ja kuplan taustaväriä (Ground colorTool Property-paneelista. Lue ruutujen teko artikkelini osa 2, josta selviää miten saat omia siveltimiä lisättyä shape/ulkoasu-valikkoon) Jos haluat, että reunan paksuus skaalautuu kokoa muutettaessa, rastita ”Change thickness…” kohta:

kuplan asetukset

Puhekuplat tulevat omalle tasolleen automaattisesti, eli sellaista ei tarvitse niille luoda etukäteen

puhekuplan taso

Kun on aika luoda häntä, eli hahmoon osoittava kärki kuplalle, huolehdi että puhekupla taso on valittuna ja katso sitten Layer property-paneelia (sen kuvakkeessa pieni väkänen viivan päällä):

kuplan kärjet

Sieltä löytyy nuolella osoitettu kohta. Napsauta sitä ja katso sitten Sub Tool-paneelia. Sen alalaidasta voit valita haluatko tehdä Balloon tail /Puhekuplan kärjen vai Thought Balloon tailin/Ajatuskuplan kärjen.

kärjen tyyppi

Vedä sitten hiirellä kärki haluamaasi kohtaan kuvaa. Alkaen kuplan sisältä etenkin jos teet puhekuplan kärkeä. Jos kärki ei näytä hyvältä, paina Kumoa ja katso Tool property-paneelia ja etenkin kohtaa ”Width of tail” josta viivan leveys säädetään. Oletuksena saat suoran kärjen ”How to bend” kohdasta, mutta voit käyristää kärkeä kahdella muulla tavalla. Niistä enemmän tämän sarjan kolmannessa osassa.

kärjen koko muoto

Lopuksi vielä tekstiä. Palaa Layer property paneeliin, siellä on kärjen vieressä A-kirjain. Napsauta sitä, tee asetukset Tool property-paneelissa, eli valitse (ylhäältä alas:) fontti, koko, tyyli, tasaus, väri ja tekstin suunta.

teksti kuplaan

Tässä kaikki tällä erää! Seuraavassa artikkelissa luodaan oma tekstityyli kuplia varten ja kolmannessa osassa hieman monimutkaisempia puhekuplia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.