MediBang Paint Pro esittely

Clip Studio Paint alinäkymä
2015/07/09
Medibang Paint Pro sivun asetukset
2015/07/24
Näytä kaikki
Medibang Paint Pro

Jälleen löytyi ilmainen, lupaava piirustus-ja maalausohjelma! Medibang Paint Pro (entiseltä nimeltään CloudAlpaca) on japanilaisen MediBang Inc:n valmistama, varsinkin (manga)sarjakuvan tekijöille suunnattu ohjelma, josta saatavilla myös tabletti/mobiiliversiot. Lisäys 24.7.2015: Mac-versiot ilmestyivät ja ohjelman versio 4.0 julkistettiin! Lisäys 26.10.15: Vrs nro 5 julkistettu. Lataus kotisivuilta:

Medibang paint lataus

Latauksen jälkeen voi halutessaan rekisteröidä itselleen pilvitallennustilaa. Rekisteröityminen on myös esim länsimaisten fonttien käytön/saamisen edellytys. Ohjelma ei siis käytä koneesi kirjasimia. Lisätietoja reksteröitymisestä englanniksi. Rekisteröityminen on ilmaista, eli et maksa mistään, jollet halua erikseen ostaa jotain Medibangin websivun kautta. Silloin kysytään luottokorttia, jota tässä jutussa ei tarvita ollenkaan!

Napsauta oranssia Sign Up-painiketta:

rekisteröityminen

Luo käyttis, anna email-osoite ja kehitä salasana. Rastita ruutu, että hyväksyt ehdot. Paina lopuksi oranssia painiketta:

tiedot

Kuten ylläolevassa ikkunassa lukee, saat vahvistusviestin sähköpostiisi. Se on japaninkielinen, mutta napsauta vain pitkää linkkiä, ja siirryt sivulle, missä napsauta tekstin alla olevaa Medibang-painiketta.

vahvistus

Palaa ohjelmaan ja anna Cloud Service ikkunassa (oranssin SignUp napin vieressä) oleviin kentiin käyttäjätunnuksesi ja salasana, jonka jälkeen jos sujui hyvin:

kirjautuminen

Pääset kirjautumaan ulos pilvestä painamalla painiketta File-valikon alla:

kirjaudu ulos

MBP:ssa on tasot ja sekoitustilat ja muut ominaisuudet mitä nykyään voi odottaa jo ilmaisiltakin ohjelmilta. Ohjelma tukee tiedostomuotoja mdp (FireAlpaca ja/tai MediBang Paint, Photoshopin psd, png, jpg ja bmp. Sarjakuvan tekeminen on otettu huomioon monessa kohtaa, mm. antamalla käyttöön iso ilmainen materiaalikirjasto puhekuplineen, rasteri ym kuvioineen ja ruutujen tekeminen on näppärää. Omia materiaaleja ja siveltimiä voi myös tehdä. Hieno on myös mahdollisuus tallentaa useampi dokumentti yhden tiedoston mukana.

Medibangin Paint on suunniteltu toimimaan hyvin pöytäkoneilla piirtopöydän kanssa. Itse asensin sen Surface Pro 3:lle, mikä ei sujunut hyvin Paintin aiempien versioiden kanssa. Vasta tätä 3.1 pystyy käyttämään ilman kaatumisia. Myös piirtäminen on vielä vähän hataran tuntuista (mm. yksityiskohdat, pienet ja lyhyet vedot tuottavat hankaluuksia), mutta kirjeenvaihdossa valmistajan kanssa lupailivat, että siihen on tulossa parannuksia. Lisäys 26.10.2015 Uusinta versiota juuri kokeilleena voin vahvistaa, että piirtotuntuma SP3:lla nyt hyvä, paitsi aivan pienten lyhyiden viivojen kanssa yhä hankaluuksia. Muidenkin Windows-tablettien kanssa on kuulemma haasteita. Eli jos ei suju, asenna läppärille tai pöytäkoneelle ja odottele uusia versioita. Huom. Itsellä auttoi paljon, että muutin asetuksista File/Environment setting ikkunassa Brush Coordinateksi ”Use Mouse Coordinate”. Kokeile jos viivat alkaa ja loppuu viiveellä ja tulee aukkoja.

asetukset

Jatkan kokeiluja ja kirjoitan piakkoin pari tutoriaalia helpottamaan käyttöä. Tiedotan aina uusista ohjeista tililläni Twitterissä, mutta jos se ei nappaa, käy vilkaisemassa välillä itse blogia.

 

1 Comment

  1. keijjo sanoo:

    MediBangin android-versio on ilmainen ja oikein käyttökelpoinen, mutta png-kuvien taustaväri katoaa, muuttuu valkoiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.