Oma sivellin Adobe Capturella

Affinity Designer työtila ja uusi dokumentti
2018/03/27
Ilmaisia siveltimiä Adobe CC-tilaajille
2018/04/15
Näytä kaikki

Oma sivellin Adobe Capturella

Adobe Capture on ilmainen sovellus puhelimelle ja/tai iPadille, jolla voit luoda ja muuntaa mm. kuvioita, värejä ja siveltimiä ottamiesi valokuvien pohjalta, synkata luomuksesi suoraan kirjastoon ja käyttää niitä välittömästi Adoben ohjelmissa. Lue lisää Capturen ominaisuuksista täältä.

Tässä ohjeessa tehdään sivellin Photoshopissa käytettäväksi. (Jos sinulla on iPad ja siihen Photoshop Sketch (ilmainen luonnosteluohjelma) asennettuna, voit säätää ja käyttää siveltimiä hieman monipuolisemmin Capturessa.)

Siveltimen luominen

Capture käynnistyy, valitse ylälaidasta mitä haluat lähteä tekemään, siveltimen teko oikeassa reunassa. Pääset ottamaan valokuvan painamalla sinisen ympyrän sisällä olevaa plussaa. Eli olet sitten aloittamassa väripaletin, vektoroinnin, kuvion tai siveltimen tekoa, lähtee homma aina liikkeelle valokuvasta.

sivellin_capture_aloitus

Otettuasi kuvan, rajaa se valkoisista ympyröistä tarttumalla niin että vain tekemäsi viiva tai muoto näkyy alueen sisällä:

Rajauksen jälkeen voit suorittaa yläosan kohdat missä järjestyksessä haluat, mutta aloitetaan Tyyleistä. Huomaa tässä, että jos haluat viedä siveltimen nimenomaan Photoshop CC:n käyttöön, valitse se erikseen alempaa. Sketch-tyylit heti alussa ja Illustrator, eli vektoroitu sivellin alimpana.

Teen omasta siveltimestäni retron musteläikkiä pulpauttelevan, ja valitsin siksi PS-tyyleistä alimman:

sivellin_tyylit

Seuraavaksi siirrytään Esimäärityksiin, missä sivellintä voi muokata varsin monipuolisesti mm. koon, kulman, välistyksen ja täplien osalta. Esikatselukuva päivittyy tekemiesi asetusten mukaan, joten kokeile rohkeasti ja muista, että pystyt säätämään lopputulosta vielä Photoshopinkin puolella.

sivellin_esimaaritys

Hienosäätö-osiossa viimeisenä pystyt lisäämään valkoisen määrää kuvassasi käyttämällä säädintä alalaidassa, tai napsauttamalla poistettavaa kohtaa ruudulla. Jos tuli valmista, paina lopuksi ylälaidan Tallenna-linkkiä.

sivellin_hienosaato

Anna siveltimellesi nimi ja päätä mihin kansioon kirjastossa se sijoitetaan. Paina lopuksi Tallenna.

sivellin_tallennus_kirjastoon

Viimeistely Photoshopissa

Siirry sitten Photoshopin puolelle, luo uusi pohja. Avaa Kirjastot-paletti ja sieltä oikea kansio, jolloin tekemäsi sivellin näkyy siellä:

kirjasto photoshop

Voit nyt vapaasti säätää sivellintä lisää Sivellinasetukset-paneelin kautta. Laitoin omani tottelemaan kynän painetta koon osalta ja asetin kärjelle kuvion, jolloin sain Capturessa syntynyttä pehmeyttä vähennettyä ja tuloksena ihan käyttökelpoinen sivellin.

Sivellin photoshop oma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.