Paineentunnistava sivellin Illustratorissa kaikille laitteille

Photoshop vinkki
Tekstuurin lisääminen Photoshopissa vaikuttamatta väreihin
2017/12/06
Artist 16 ja tuki paineentunnistukselle Illustratorissa
2017/12/13
Näytä kaikki

Paineentunnistava sivellin Illustratorissa kaikille laitteille

Illustrator paineentunnistus

Oli suuri pettymys tajuta, että muuten ihana piirtonäyttöni Artist 16 kuului niihin laitteisiin joissa ei pysty tekemään, eikä hyödyntämään paineentunnistavia (=esim viivan koko eli paksuus vaihtelee sen mukaan kuinka kovaa kynää painetaan alustaa vasten) siveltimiä (Art tai Calligraphy) kuten vaikkapa Surface Prolla työskennellessä. Tilanne on sama aika monella muullakin piirtopöydällä ja näytöllä, jotka eivät ole Wacomin valmistamia. Lisäys: Kyseessä onkin käyttis, Artist toimii Windows puolella Illustratorissa moitteettomasti. Lisäys 13.12.2017: Ihana uutinen! Tämäkin ongelma on XP-Penin laitteilla ratkaistavissa. Ohje miten käyttämällä yhdessä Wacomin ajuria, saat myös Macilla paineet kaikkiin siveltimiin.

Alla ylimpänä sivellinjälki, jossa ei paineentunnistusta käytössä, sen alla Calligraphy-tyyppinen sivellinen tunnistuksella ja alimpana Art-tyyppinen tunnistuksella.

sivellin illustrator

Ainoat vaihtoehdot ovat Fixed ja Random (kuvassa kalligrafiasiveltimen säätöikkuna):

Pressure_puuttuu

Onneksi Illustratorin mukana tulee Wacomin 6D Art siveltimiä (luullakseni alunperin tehty tukemaan saman valmistajan samannimistä kynää) ja niitä voi tuunata omiin tarpeisiin. Avaa Brushes-paneeli ja sen valikosta komento Open Brush Library/Wacom 6D Brushes/6d Art Pen Brushes

wacom art brush sivellin

En tiedä mikä taika tai tekniikka näiden tekniikassa on, mutta niillä koon paine on käytössä myös muilla laitteilla, ja se onkin tärkein ominaisuuksista.

Kaksoisnapsauta haluamaasi Wacomin sivellintä jolloin se ilmestyy myös varsinaiseen Brushes-paneeliin.

illustrator brushes paneeli

Kaksoisnapsauta sitä uudelleen siellä ja aukeaa ikkuna, missä alimpana Size kohta ja Pressure toden totta käytössä. Nyt voit muuttaa kaikkia kolmea kohtaa ja antaa siveltimelle yläreunassa uuden nimen.

illustrator calligraphy brush asetukset

Säädä näin kaikki haluamasi siveltimet, poista Brushes-paneelista kaikki ne, joita et halua tallentaa ja anna paneelin valikosta komento Save Brush Library. Voit sitten milloin tahansa ladata (Load) ne käyttöön.

Huomaa, että osa Wacomin siveltimistä on Art-tyyppisiä siveltimiä, joilla on enemmän vaihtoehtoja asetuksissa, mutta niissäkin ainakin koko ja usein bonuksena Scatter paineentunnistavina ominaisuuksina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.