Paint.net esittely ja asennus

Sarjakuva-albumin tekeminen osa 7
2016/05/01
Vectr
Vectr ohjelman uutuudet
2016/05/17
Näytä kaikki

Paint.net esittely ja asennus

Paint.NET on ilmainen kuvien muokkaukseen suunnattu kuvankäsittelyohjelma. Ohjelmasta löytyy tarvittavat perustoiminnot kuten  tasot, erilaisia väri-, ym säätöjä, efektejä ja suht hyvä valikoima työkaluja.

Käytän itse Paint.netiä sellaisessa opetuksessa, missä opiskelijoilla ei ole Photoshopia saatavilla kurssin jälkeen ja myös jos PS tuntuu liian ”tehokkaalta” työkalulta suhteessa tehtävään. Paint.net ei ole ns ammattilaistason ohjelma ja sen toiminnot hieman helpommin omaksuttavissa kuin esim juuri PS:n.

PaintNetin lataus ja asennus

Ohjelman saa ladattua Paint.netin kotisivuilta (varmimmin uusin versio) ja useilta ilmaisohjelmia jakavilta sivustoilta. PN:n omilta sivuilta lataaminen käy napsauttamalla linkkiä oikeassa yläkulmassa:

paintnet lataus

Aukeaa sivu, paina siellä Download kohdan kuvaketta:

pn lataus1

Jonka jälkeen siirry vielä kerran uudelle sivulle, napsauta sieltä linkkiä:

Paintnet lataus

Kun .zip päätteinen tiedosto on latautunut, pura paketti ja kaksoisnapsauta .exe päätteistä tiedostoa. Seuraa asennusohjelman ohjeita (varsinkin lisenssi pitää muistaa hyväksyä jotta asennus etenee). Ohjelma asentuu automaattisesti suomeksi, mutta jos ei, voit vaihtaa kielen ohjelman asetuksista. Asetukset löytyvät PaintNetin oikeasta yläkulmasta ratas-kuvakkeen takaa.

paintnet asetukset

Jos ohjelma alkoi kiinnostaa, lue myös ohjeeni sen käytöstä! Ryhtymällä blogini seuraajaksi (sivun alalaidassa kohta tätä varten) saat aina tiedon emailiin kun julkaisen uuden artikkelin.

 

 

 

5 Comments

 1. Hannu Savolainen sanoo:

  Olen ladannut uusimman version koneelleni. En saa skannausta toimimaan. Mitä teen?

  • Annukka Leppänen sanoo:

   Hei,
   Käytän Paint.netiä hyvin satunnaisesti, enkä valitettavsti pysty aikani puitteissa toimimaan teknisenä avustajana näissä laiteongelmissa kovinkaan pitkälle. Jos kuitenkin olet varmasti tarkistanut, että oma skannerisi tukee Windows Image Acquisition 2.0 (WIA) ominaisuutta, etkä siltikään saa onnistumaan, niin pystytkö skannaamaan suoraan skannerin ohjelman kautta, eli käynnistämään sen Ohjauspaneelin kautta ja avaamaan sitten kuvat Paint.netiin?

   • Hannu Savolainen sanoo:

    Kiitos, kun otit kantaa asiaani. Kokeilen antamiesi ohjeiden mukaan.

    • Annukka Leppänen sanoo:

     Ole hyvä, ja tosiaan pahoittelut, että en pysty enempää auttamaan asiassa. Toivottavasti selviää ja saat homman toimimaan!

     • Hannu Savolainen sanoo:

      Hei, voin kyllä käyttää IrfanView-ohjelmaa, siinä toimii skannaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.