Tasomaski niksejä

Photoshop sekoitustila vinkki
2019/10/12
Ilmainen Adobe CC opas
2019/12/21
Näytä kaikki

Tasomaski niksejä

Kun olet opetellut käyttämään tasoja (layers) Photoshopissa, kannattaa mahdollisimman pian ottaa maskit haltuun. Ja kun ne ovat hallussa, voit nopeuttaa käyttöä näillä vinkeillä!

Piilota tai näytä nopeasti

Kun luot uuden tasomaskin, saat automaattisesti valkoisen, paljastavan maskin. Alt-napsauta Add Mask-ikonia ja saat mustan maskin, joka piilottaa kaiken tasolla. 

Ehditkö jo tehdä valkoisen, kaiken paljastavan maskin? Muuta se mustaksi aktivoimalla maskin kuvake ja paina alas näppäimiltä Cmd/Ctrl+I

Maski kuvan sijaan

Joskus on tarve työskennellä tarkkaan maskin kimpussa. Voit näyttää maskin kuvaikkunassa jos Alt-napsautat maskin kuvaketta Layers-paneelissa.

Alt-napsauta uudestaan kun haluat taas nähdä kuvasi. 

Maalaa Overlay sekoitustilassa

Kun maalaat maskia mustalla tai valkoisella, kokeile vaihtaa siveltimen sekoitustilaksi (Blending Mode) Overlay. Sillä on helppo siistiä mm. reunoja.

Alla voimakkaasti suurennettu reuna, jossa valinnan jäljiltä ikävää häivettä. Toisessa kuvassa sama reuna Overlay viimeistelyn jälkeen.

Kopioi maski

Pidä Alt alhaalla ja raahaa maski tasolta toiselle kopsataksesi sen. Voit myös Cmd/Ctrl napsauttaa maskin kuvaketta ladataksesi sen valinnaksi ja tehdä tämän valinnan pohjalta maskin toiselle tasolle.

Properties-paneeli

Älä unohda Properties-paneelia uusissa Photoshopin versioissa. Kun maski-kuvake on valittuna, näyttää Properties sen asetukset, ja voit säätää maskiasi monipuolisesti:


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.