Uusi Surface Pen

html css
HTML5 ja CSS3 osa 3: Linkit
2015/11/11
Illustrator CC2015:n template-taso temppuilee
2015/11/25
Näytä kaikki

Uusi Surface Pen

luonnoksia uudella surface kynällä

Tein pari viikkoa sitten ennakkotilauksen uudesta Surface kynästä  koska kiinnosti valtavasti miten sen tuntuma eroaa ”vanhasta” kynästä, joka tuli Surface Pro 3:n mukana. Valitettavasti piti tilata kokonaan uusi kynä, sillä terät eivät ole yhteensopivia vanhan kynän kanssa.

Tänään se sitten vihdoin saapui:

Uusi Surface kynä

Käyttöönotto oli helppoa, idea sama kuin vanhankin kynän kanssa ja kynän mukana hyvät ohjeet, jos Bluetooth laitteiden pariliitosten teko ei ole tuttua ennestään. Paineentunnistusta piti säätää, sillä uusi kynä oli sen suhteen tavallaan” herkempi”, viivat tulee paksumpina ja tummempina vaikka asetukset ja ote itsellä sama kuin vanhalla kynällä. Vasemmalla uusi, oikealla vanha:

viivat

Uudessa kynässä on vanhan kynän 256 paineentunnistustason sijaan 1024 tasoa , mutta  SP3 ei osaa hyödyntää niitä.  Jos koet asian tärkeäksi, hommaa Surface Pro 4. (Lisää infoa tästä aiheesta aiemmassa artikkelissani).

Uusi kynä on kooltaan hieman isompi kuin vanha ja pari grammaa painavampi (ja sen huomaa. Tykkäsin muutoksesta, tuntuu jämäkämmältä).

vanha ja uusi Surface kynä

Muoto ei ole enää täysin pyöreä, yksi reuna on litteä. Kahdesta erillisestä painikkeesta sivussa on luovuttu ja korvattu yhdellä. Kynän päässä olevasta napista on tehty pyyhekumi. Alkutuntuma kömpelö, eli kovin hienovaraista työtä sillä ei kuvituksien kanssa tehdä. Sivussa on myös napakasti toimiva magneetti, jolla uusi kynä tarttuu Surfacen reunaan paljon paremmin kuin vanha. Hyvä uudistus!

Vaihdettavat terät

Uudessa kynässä on oletuksena valmiiksi HB-terä, jonka kitkavastusta kuvaillaan ”normaaliksi”. Sen tuntuma vanhaan kovaan muoviterään (eli joko 2H tai H-terään, tulevat paketissa mukana. En osaa varmasti sanoa kumpi noista kahdesta on samanlainen kuin vanhassa kynässä. Selosteen mukaan 2H:ssa kitkaa vähiten ja H:ssa vähäinen kitka.) on huomattavan erilainen. Piirrettyäni vuoden kovalla ja liukkaalla terällä olen jo täysin tottunut siihen ja noin puolisen tuntia meni ennenkuin opin toimimaan uuden kanssa ilman että se tuntui tosi hitaalta ja tahmealta. Mutta minä olen kaikkien muiden mielestä poikkeus käyttäjissä. Harva piirtäjä on pitänyt SP3:n kynän liukkaasta fiiliksestä yhtä paljon kuin minä. 🙂

Surface kynä ja terät

Mukana on neljäskin terä, B, jonka kitka on kaikkein suurin. Ero ei kuitenkaan ole mikään huomattava HB-terään.

Uudet terät ovat selkeä parannus. Näitä on toivottu, ja varsinkin piirtäjät, joilla ei ole  vauhdikas ja nopea tyyli vedellä viivoja tulevat taatusti iloitsemaan uudesta kynästä ja luonnollisemmasta tuntumasta.

luonnoksia uudella surface kynällä

Ainoa moitteen sana koskee terien vaihtoa. Niiden säiliön alaosaa voi käyttää nipistimenä, jolla terät saa vedettyä ulos kynästä. Koska molemmat ovat muovia, on hyvän otteen saaminen työn takana. Onnistuin turmelemaan HB-kärjen ja litistämään terän varren ennenkuin sain sen monen otteen lipsumisen jälkeen ulos. Wacom on omiinsa liittänyt metallisen pikku nipistimen, joka toimii paremmin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.