GimpPaintStudio lisäosa

Photoshopin sivellinasetukset osa 8
2015/03/14
Sivellinasetukset GIMP
2015/03/17
Näytä kaikki

GimpPaintStudio lisäosa

Kuten nimikin kertoo, on tämä (ilmainen) lisäosa tarkoitettu Gimp kuvankäsittelyohjelmaa varten. Vastaavia on mm. Photoshopillekin, voit lukea niistä tästä artikkelistani. GPS on kokoelma erilaisia tarpeellisia asioita kuten siveltimiä, liukuvärejä, kuvioita, paletteja jne.  Jotta kaikkea ei tarvitsisi haalia yksitellen netistä tai tehdä itse.

gps

Lataa lisäosa täältä kohdasta

gps

ja pura zip-paketti

GPS 2_0 final-kansiossa tulisi olla seuraavat alikansiot:

kansiot

Asennuksen pitäisi onnistua siten, että siirrät kaikki kansiot suoraan gimp-2.8-kansioon koneellasi. Itse en saanut hommaa toimimaan, vaan jouduin näkemään hieman lisävaivaa, eli alla kiertoreitti jos edellä oleva systeemi ei toimi:

Pura GPS-kansioiden sisältö vastaaviin kansioihin koneellasi (C:\Documents and Settings\<käyttäjänimesi>\.gimp-2.8\ ja jos järjestelmäsi on Win 7: C:\Käyttäjät\<käyttäjänimesi>\.gimp-2.8\) eli siirrä esim GPS Brushes- kansion sisältä kaikki tiedostot (ei itse kansiota) suoraan .gimp-2.8-kansion brushes-kansioon. GPS:n gradients-kansiosta kaikki tiedostot koneellasi olevan Gimpin Gradients-kansioon jne

sivellintiedostot

Kun kaikki on kopioitu/siirretty avaa Gimp, valitse sivellin ja katso uusia siveltimiäsi Sivellin-ikkunassa. Jos mitään ei näy, virkistä siveltimet ikkunan alalaidassa löytyvällä virkistä. Samaa pätee muihin uusiin juttuihisi, kuten vaikka Paletteihin. (Kaikki ikkunathan löytyvät Ikkunat/Telakoitavat Valintaikkunat-valikosta) Virkistä näkymä jos mitään uutta ei näy haluamassasi ikkunassa.

Voit myös valita työkaluksi Sivellin ja selata siveltimiä Asetuksien kautta kohdasta:

sivellin

Tool-presetit ovat kunkin työkalun kohdalla katseltavissa Asetuksien kautta. Alalaidasta löydät ”Palauta työka...-painikkeen (toinen vasemmalta) jonka listassa ne näkyvät.

tool preset

Kokeile esimerkiksi valita mustekynä mustekynäja sille työkalun esiasetuksien Palauta-painikkeen kautta uusi Comic Ink.

Jos sivellin jutut Gimpissä tuntuvat hankalilta tai haluaisit säätää niitä itse, lue myös tämä artikkelini Gimpin Sivellin asetuksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.