Ilmaisia tehosteita valokuviin: On1 Effects 10 Free

sketchable
Sketchable: digitaalinen luonnoskirja
2016/03/05
affinity designer
Affinity Photo & Affinity Designer myös Windowsille
2016/03/15
Näytä kaikki

Ilmaisia tehosteita valokuviin: On1 Effects 10 Free

on1 effects 10

Sähköpostiin tuli mainos ilmaisesta ohjelmasta (Löydät ilmaisversion tämän linkin kautta.) On1 firmalta jonka yhden tuotteen omistan ennestään, joten kävin lataamassa pois. Effects 10 – Free sisältää mukavan määrän (kaikenkaikkiaan yli 100!) pinottavia (eli samaan kuvaan voi käyttää useita päällekkäin) suotimia ja esiasetuksia. Suotimet sisältävät myös mm. kehyksiä ja tekstuureja.

Täydellisen listan erilaisista sisällytetyistä efekteistä ja asetuksista, sekä vertailutaulukot ilmaisen ja maksullisen version välillä löydät täältä

on1 työtila

Ohjelmaa voi pyörittää joko itsenäisesti tai lisäosana Photoshopin tai Lightroomin kautta. Asennus on helppo, seuraat vain ohjeita. (Sulje Photoshop/Lightroom ennen asennusta) Jos yhteensopivia ohjelmia löytyy, tulee ilmoitus, että On1 on lisätty niihin automaattisesti. Löytyy sitten esim Photoshopissa Ikkuna/Laajennukset-kohdasta.

on1_lisaosana

Järjestelmävaatimukset

järjestelmävaatimukset

Käytön aloitus

Avaa ohjelma ja valitse käsiteltävä kuva joko Open käskyllä tai raahaamalla se ehystettyyn kohtaan Resurssienhallinnasta:

on1 aloitus

Seuraavassa ikkunassa (kts kuva alla) päätät haluatko käsitellä alkuperäistä kuvaa/Edit original, vai tehdäänkö siitä sinulle kopio/Edit a Copy. Jos valitsit kopion, kerro vielä mihin muotoon se tehdään (File format): PSD, JPG vai TIF. Ainoastaan PSD:n saa tasot. Color space eli väriprofiilin saa valittua alempaa (periaatteessa pärjäät webkuvien osalta sRGBllä ja painettavien kuvien kohdalla AdobeRGBllä). Ihan lopuksi valitse kuvallesi bittisyvyys (Bit depth). ”Bittisyvyys tarkoittaa sitä, kuinka paljon väritietoja kuvassa on jokaista pikseliä kohti. Mitä enemmän bittejä pikseli sisältää, sitä enemmän värejä on käytettävissä ja sitä tarkemmin värit voidaan esittää.” kerrotaan Adoben sivuilla. Itse pärjäilen 8-bittisten kuvien kanssa. Resoluutio käyttötarkoituksen mukaan.

avaa on1

Kuvasi näkyy keskellä ja vasemmalta löydät Esiasetukset/Presets ja Suotimet/Filters omista välilehdistään

esiasetukset ja suotimet on1

Napsauttamalla esiasetuksen nimeä saat sen alle kuuluvat uvakkeet näkyviin. Sama homma Suotimien kohdalla.

Ja napsauttamalla kuvaketta asetetaan haluamasi efekti kuvallesi. Samalla aukeaa oikeaan laitaan ikkunaa efektin asetukset. Niitä on niin paljon, ettei tila riitä käsittelyyn, mutta kokeilemalla huomaat pian mitä mikin tekee.

esiasetus asetukset on1

Suotimet saat muuten lisättyä myös oikealta, napsauta vain Add Filter kohtaa ja alle aukeaa lista suotimista:

suotimen lisäys on1

Näitä efektej voit maalata suoraan kuvvaasi haluamiisi kohtiin. Ohjelma käyttää On1 perfect Brush teknologiaa jonka reunan tunnistus mahdollistaa maalaamisen vain tiettyihin kohtiin.  Ja jos maskaus on tuttua puuhaa, voit käyttää niitä myös tässä ohjelmassa.

Itse ohjelman asetukset/Preferences löytyvät joko ylävalikosta tai alhaalta vasemmalta rattaan kuvakkeen kautta:

asetukset on1

Lopettaessasi tietyn kuvan käsittelyn valitse alaoikeasta reunasta Save jos haluat tallentaa, Cancel jos haluat sulkea kuvan tallentamatta muutoksia ja Reset kun haluat palauttaa kuvan alkutilaansa. Nämä löytyvät myös File-valikosta.

 

 

 

 

1 Comment

  1. kjjo sanoo:

    Näyttää olevan 60 päivän trial.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.