Sketchable: digitaalinen luonnoskirja

suorituskyky
Photoshopin suorituskyvyn parantaminen osa 3
2016/03/01
on1 effects 10
Ilmaisia tehosteita valokuviin: On1 Effects 10 Free
2016/03/09
Näytä kaikki

Sketchable: digitaalinen luonnoskirja

sketchable

Erityisesti Windows kosketusnäyttölaitteisiin suunniteltu Sketchable on näppärä pikku ohjelma, joka yhdistää luonnoskirjan ja digipiirtämisen. Ohjelmassa on aloittaessa luonnoskirja valmiina, ja voit luoda niitä itse lisää. Joka kirjassa on useita sivuja ja sivutkin voi halutessaan nimetä. Resoluutio kuvilla voi olla jopa 4000 pikseliä ja sivuja voi someen jakamisen lisäksi viedä PNG tai Photoshopin PSD muodossa ulos.

Twitterissä osui silmään twiitti jossa iloittiin siitä, että kaikkiin USA:n Microsoft Store:jen myynnissä oleviin Surface laitteisiin on esiasennettu Sketchable demoamaan piirto-ja maalausominaisuuksia.

Hyvä idea, toivottavasti Microsoft Suomikin innostuu ajatuksesta! Oman SP3:ni ostin aikalailla pimennossa, kynää ei oltu liikkeessä säädetty ja demo-ohjelmana oli heppoinen Fresh Paint. Sketchable on monilta osin kehittyneempi jopa ilman maksullisia (hieman alle 20€) Premium ominaisuuksia (Viivan esikatselu, tasot, muunna, lukitse läpinäkyvyys, täyttötyökalu, symmetria, maskit). Jos olet aikeissa käyttää tätä ohjelmaa ainoana piirros/maalausohjelmana, sijoita nuo parikymppiä, sillä esim ilman tasoja ei kyllä pärjää…

Mutta takaisin demoon. Itse pidän erityisesti monista erilaisista sivellinkärjistä monipuolisesti säädettävillä ominaisuuksilla.

sketchable_siveltimet

Siveltimen säätöihin pääsee käsiksi Väriympyrän kautta. Jos se on piilossa, napsauta oikeassa reunassa olevien kuvakkeiden ylintä painiketta.

sketchable väriympyrä

Oikeassa alareunassa näkyvän sivellin kuvakkeen kautta löydät säädöt (napsauta aukeavassa pikku ikkunassa kuvassa ympyröityä säädin kuvaketta ja säädöt aukeavat ohjelman oikeaan reunaan harmaalle alustalle):

sketchable sivellinasetukset

Huomaa mahdollisuus luoda omien asetusten perusteella esiasetuksia (kahdeksan per työkalu) Preset-kohdassa painamalla Plus-kuvaketta.

sketchable esiasetukset

Ylläolevassa kuvassa vasemmalla näet miten esiasetukset tallentuvat omiin ”välilehtiinsä” ja näkyvät ympyröinä ikkunan alalaidassa.

Ohjelma on ainakin tässä maksuttomassa muodossaan aika intuitiivinen käyttää. Suosittelen kaikille helppokäyttöistä, mutta silti suht monipuolista luonnosohjelmaa etsiville. Poistuminen ja tallennuksen löytyminen tosin aiheutti hetken päänvaivaa, kun onnistuin ne ensin kadottamaan, joten jaan vielä lopuksi kuvan siihen. Ylälaidan valikko avautuu kun vedät sormella ikkunan aivan yläreunasta alaspäin. Rattaan kuvakkeesta käyttiksen tuunaus ja tallennus ym jakoavaimen kuvakkeesta. Rivin oikeassa reunassa normaalit Sulje ja Pienennä/Palauta painikkeet.

sketchable valikko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.