InDesign nopea käyttö

photoshop_lisaosat
Parhaat ilmaiset Adobe Photoshop lisäosat
2017/05/23
suotimet-muu
Photoshop suotimet joita ei käytetä koska ei osata: HSB/HSL
2017/06/06
Näytä kaikki

InDesign nopea käyttö

indesign-nopea-käyttö

Kaikissa Adoben ohjelmissa on paljon mm. valikkokomentoja ja tiettyjen komentojen etsimisessä on oma hommansa. Ihminen voi tietysti asettaa omia näppäinkomentoja, mutta niidenkin muistamisessa on oma hommansa. Apuun tulee Nopea käyttö-toiminto.

Avaa ikkuna napsauttamalla Ctrl+Enter tai Muokkaa > Nopea käyttö. Varmista pudotusvalikosta, että kaikki haluamasi kohdat, kuten vaikkapa ”Sisällytä valikkokomennot” on valittuna (huomaa myös muut mahdollisuudet):

Indesign nopea käyttö

Ryhdy sen jälkeen kirjoittamaan normaalisti:

id-tekstiä

ja kun haluat lisätä jonkin valikkokomennon, aloita kirjoittamaan sen nimeä (tässä Luettelomerkki) ja valitse komento listasta

id-luettelomerkki

Koska ikkunassa näkyvät kaikki pudotusvalikosta napsitut vaihtoehdot, voi joskus olla toiveissa vain  tiettyjen komentojen näkyminen, kirjoita silloin ennen varsinaista komentoa joko esim.  m: joka tarkoittaa valikkoa tai p: , jolla näet kaikki kappaletyylit. Alussa esitellystä pudotusvalikosta löydät muut lyhenteet asianomaisten kohtien perästä!

id-valikkokomennot

Näppiskomentoja Nopean käytön yhteydessä käytettäväksi:

  • Jos haluat käyttää kappaletyyliä + poistaa ohitukset, paina Alt+Enter (Windows) tai optio+Return (Mac OS).
  • Jos haluat käyttää kappaletyyliä sekä poistaa ohitukset + merkkityylit, paina Alt+Vaihto+Enter  (optio+vaihto+Return / Mac OS).
  • Jos haluat käyttää kohdetta sulkematta (oletuksena se sulkeutuu jokaisen annetun komennon jälkeen) Nopea käyttö -ikkunaa, paina vaihto+Enter (Windows) tai (vaihto+Return / Mac OS).
  • Jos haluat muokata tyyliä, paina Ctrl+Enter (Windows) tai (Cmd+Return / Mac OS).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.