Tekstikehykset tekstin kokoiseksi

Ilmainen Adobe CC opas
2019/12/21
Ilmaiset kurssit kevät 2020
2020/03/15
Näytä kaikki

Tekstikehykset tekstin kokoiseksi

Lyhyitä tekstejä, yksittäisiä sanoja ja lauseita kuten otsikoita kirjoittaessa tulee tarve saada tekstikehys täsmälleen tekstin kokoiseksi Illustratorissa ja InDesignissa, jotta esim. kehyksen keskittäminen olisi helpompaa. Tähän on keinot olemassa.

InDesignissa homma hoituu todella nopeasti:

1. Aktivoi kehys mustalla nuolella
2. Napsauta (Macilla) CMD+OPT+C

Tilanne ennen ja jälkeen:

Lisäksi voit halutessasi tehdä toiminnosta automaattisen asetuksien kautta. Mene Object / Text Frame Options ja edelleen Auto-Size välilehdelle, mistä valitse pudotusvalikosta omiin tarkoituksiisi sopiva vaihtoehto Off:n tilalle.

Illustratorissa (ehkä) hieman enemmän hommia:

Tai ainakin pari huomioon otettavaa juttua, nimittäin Point Type ja Area (kutsutaan myös Paragraph (kappale) Type. Kumpaa saat, riippuu mitä teet hiirelläsi

Jos napsautat ja kirjoitat, saat Point Typea.
Jos vedät hiirellä, saat Area Typea.

Koska artikkeli ei käsittele niiden eroja, ja jos ne ovat uusia käsitteitä sinulle, voit katsoa alla olevan ohjevideon niiden eroista.

1. Napsauta kehystä mustalla nuolella, jolloin sen sivulle ja alalaitaan ilmestyvät kuvassa näkyvät pallo ja neliö (kts kuvaa listan alapuolella).

2. Kaksoisnapsauta neliötä ja kehyksen korkeus muuttuu tekstin korkeutta vastaavaksi.

3. Ympyrän kaksoisnapsauttaminen muuttaa leveyden tekstin leveyttä vastaavaksi, mutta huomaa että se myös muuttaa tekstisi Point tyyppiseksi! Tosin voit heti perään muuttaa sen takaisin Area tekstiksi kaksoisnapsauttamalla palloa uudestaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.