Karheutta viivoihin

Taitetaan pieni kirjanen
2020/10/04
Alue- ja pisteteksti Illustratorissa
2021/02/18
Näytä kaikki

Karheutta viivoihin

vektoriviivan muuttaminen

Jos Illustratorissa haluaa hieman rikkoa vektoriviivojensa liiallista siisteyttä, voi sen tehdä tietysti sopivalla siveltimellä, mutta myös Roughen efektistä voi olla apua.

Valitse viiva tai viivat jotka haluat muuttaa. Mene Effects valikkoon, sieltä Distort & Transform ja edellen Roughen. Aukeavassa ikkunassa laita rasti Preview eli Esikatselu kohtaan, jotta näet mitä viivallesi tapahtuu. Size/Koko ja Detail/Yksityiskohdat asetukset riippuvat työstäsi, mutta yleensä hyvin pieni luku, alle yksi toimii Size kohdassa parhaiten, jotta efekti on hillitty.

Alla olevassa kuvassa vasemmalla viivat ennen efektiä ja oikealla sen jälkeen. Huomaa ero housujen ja muiden viivojen välillä. Se johtuu siitä että efekti vaikuttaa eri tavalla lyhyihin ja pitkiin viivoihin (pitkiin voimakkaammin).

Yksi tapa ratkaista voimakkuus asia on ajaa efekti toistamiseen lyhyihin viivoihin Effect ja Apply Roughen ja avautuvassa ikkunassa valita Apply New Effect

Vielä parempi idea on tehdä ”rouhitusta” viivasta tai viivoista graafisia tyylejä. Voit tehdä useamman tyylin eri pituisille viivoille. Valitse viiva ja avaa Graphic Styles paneeli Window-valikosta.

Paina paneelin alaosan New style kuvaketta (+) ja tyyli lisätään paneeliin. Valitse sitten viiva johssa haluat ottaa tyylin käyttöön ja napsauta tyyliä paneelissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.