Selaimessa toimivat kuvankäsittelyohjelmat

scribus tekstin ominaisuudet
Scribus tekstin ominaisuudet
2017/01/28
graffa
Graafisten ohjelmien käyttäjille FB-ryhmä
2017/03/08
Näytä kaikki

Selaimessa toimivat kuvankäsittelyohjelmat

kuvankäsittelyohjelmat

Jos kuvienkäsittely on satunnaista, voi selaimen kautta toimiva ohjelma olla ihan riittävä. Näitä ohjelmia löytyy ilmaisia ja maksullisia (ja usein ilmaisista on olemassa enemmän ominaisuuksia sisältävä maksullinen versio). Esittelen tässä jutussa kolme parasta ilmaisista (lopussa maininta muutamasta muustakin).

Pixlr

Olen käyttänyt Pixlriä oppilaiden kanssa mm. websivukursseilla. Ohjelmassa pystyy tekemään kaiken tarvittavan kuville (esim muuttamaan kokoa, rajaamaan, käyttämään tasoja, suotimia ja leimasinta)  ja vähän päälle. Parasta on kuitenkin, että käyttis on suomeksi kun ohjelman avaa Suomessa.

Jos olet ikinä käyttänyt Photoshopia, on käyttöliittymä hyvin samankaltainen ja asioiden löytäminen helppoa:

pixlr-käyttis

Pixeleristä saa myös mobiili-ja koneelle asennettavat versiot. Näiden ominaisuudet ja käyttötarkoitus poikkeavat selainversiosta, eli ovat nopeaan kuvien käsittelyyn ja sisältävät mm reunuksia ja erilaisia efektejä, selaimessa toimivan Pixlr Expressin tapaan. Asennettavasta olemassa maksullinen versio.

Sumo

Toinen vanha suosikkini on SumoPaint. Senkin käyttis muistuttaa vahvasti Photoshopia, kielen saa suomeksi (kuvassa vasemmassa yläkulmassa ympäröity lipun kuvake) ja ominaisuuksissa riittää. Kaikki tarpeellinen tasoja, värisäätöjä, suotimia ym myöten löytyy.

sumo-käyttis

Pro-versiossa mm. vapautuvat kaikki ominaisuudet ja saat ladattua koneelle asennettavan version sekä julkaisemattomia työkaluja. Hinta ilmoitettu hieman epämääräisesti ”alle 4 dollaria kuussa”. Aiemmin ohjelman hinta oli 19 dollaria, liekö siirtyneet kuukausilisenssiin?

Polarr

Uusi tuttavuus itsellenikin on Polarr, josta löytyy versiot joka lähtöön:

polarr_alustat

Selainversio (Web Browser) osoitteessa: https://photoeditor.polarr.co/

Ohjelman tarjoamat mahdollisuudet ovat varsin vaikuttavat, tosin eroja löytyy ilmaisen ja maksullisen version välillä. Ilmaisella hoituu mm. väriensäädöt, muunnokset, efektit, historia, rajaus, suotimet sekä käyttiksen osalta teeman valinta. Pro-versioon on siirretty kaikki maskaustyökalut, tekstityökalut ja mahdollisuus tehdä joitakin säätöjä kokonaiselle joukolle kuvia kerralla.

Käyttis on todella minimalistien, mutta toimiva. Kunkin ryhmän lisäsäätimet löytyvät pienten ikonien takaa:

polarr-käyttis

Jos huomaat tarvitsevasi esim maskeja ja muita ominaisuuksia joiden yllä näkyy lukkokuvake,

polarr-maksullinen

kannattaa siirtyä Pro-versioon. Sen saat omaksesi hintaan 19,99$ ja lisäominaisuuksien lisäksi myös muilla alustoilla toimivat versiot tulevat käyttöösi. Voit suorittaa maksun joko websivujen kautta, tai käyttiksen vasemmassa alareunassa olevan ratas-kuvakkeen kautta valitsemalla ”Unlock everything

polarr-maksullinen2

Ainoa miinus siis kieliversioiden puuttuminen.

Muut

Fotor on kaikista esitellyistä heikoin ominaisuuksiltaan, sieltä puuttuvat mm tasot täysin. Heppoisen oloinen ja mainoksilla kyllästetty PicMonkey, ja sen kopio  PiZap jättäisin kokeilematta suosiolla, vaikka niistä tasot löytyvätkin. Toinen täysin uusi itselleni on  BeFunky, aika kivan oloinen ja helppokäyttöinen ohjelma, jos englanti taittuu, sillä ohjelma neuvoo Polarrin tapaan kun valitsee ikonista toiminnon. Toimintojakin on riittävästi.

Jos etsit järeämpiä, asennettavia ohjelmia, lue tämä artikkeli erilaisista maalaus-ja kuvankäsittelyohjelmista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.