Wacom piirtopöydän kynän korjaus

html css
HTML5 ja CSS3 osa 8: class ja ID
2016/04/13
Photoshopin ja Illustratorin väriviuhkojen tyhjennys
2016/04/25
Näytä kaikki

Wacom piirtopöydän kynän korjaus

Onnistuin kopauttamaan Wacom Intuous 4 piirtopöydän kynän terä edellä niin kovaa pöytää vasten, että terä painui kokonaan sisään.

Wacom terä sisässä

Olin ihan varma, että uuden hankinta on edessä ja harmitti, sillä hinta on aika kova, noin 80 euroa Verkkokaupassa.

Päätin kuitenkin googlata, josko jollakulla olisi ratkaisua asiaan. Suurin osa kynäongelmista koski liian lyhyeksi kulunutta terää josta ei enää saatu otetta ”pihdeillä”. (Tämän artikkelin neuvot auttavat siihenkin, tai voit yrittää työntää neulan kiinni terän tynkään ja kammeta sen ulos sillä.) Toinen yleinen vaiva, johon apua etsittiin oli terän hölskyminen. Seuraava ohje tepsii siihenkin. Kynien mekaniikka eri malleissa on suht sama, joten voit kokeilla soveltaa ohjetta muihinkin malleihin kuin tässä esitettyyn.

Päädyin kokeilemaan kynän purkamista tämän ohjeen mukaan. Homma aloitetaan irrottamalla sivussa oleva painike. Työnnä kynsi sen alle ja kun tunnet painikkeen reunan vedä painike irti. Lähtee todella helposti.

wacom sivunappien irrotus

Jatkon voi tehdä parillakin tavalla, mutta itse vedin varovasti kynää molemmista päistä kunnes se aukeni. Ja irrotin vasta sitten kumisuojuksen. Toinen tapa on irrottaa ensin kumisuojus ja sitten vasta avata itse kynä. Alla olevassa kuvassa etuosan suojaosa/päällys jo irti ja takaosassa vielä paikoillaan.

wacom sisus

Ole erittäin varovainen sekä etu-, että takaosasta löytyvien käämien kanssa. Ne on liitetty hyvin ohuilla langoilla, jotka eivät saa katketa:

wacom kärki

Kuvassa näet myös terän. Vedä se ulos. Jos musta käämeillä peitetty osa putoaa paikaltaan, aseta se varovasti takaisin ja kokoa kynäsi. Kynä menee säiliöön vain yhdellä tavalla, eli älä yritä pakottaa sitä paikoilleen vaan enemmänkin hivuttamalla ja varovasti kääntelemällä löydä oikea asento. Huolehdi että varsinkin etuosa tulee niin, että saat sivunapit istutettua takaisin paikoilleen.

Jos ongelmana oli terän hölskyminen, kiepauta yksi kierros tavallista teippiä suojakuorien liitoskohdan ympärille ennen kumisen osan paikoilleen laittamista. Se estää osien liukumisen erilleen jatkossa ja sitä kautta terän hölskymisen.

Lopuksi sivunapit takaisin paikoilleen ja terä paikalleen. Itsellä tämä toimi ja voin käyttää 80 euroa johonkin ihan muuhun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.