Photoshopin ja Illustratorin väriviuhkojen tyhjennys

Wacom piirtopöydän kynän korjaus
2016/04/20
Sarjakuva-albumin tekeminen osa 7
2016/05/01
Näytä kaikki

Photoshopin ja Illustratorin väriviuhkojen tyhjennys

Kuvankäsittelijä ja varsinkin kuvittaja tarvitsee Väriviuhkat (Swatches) paneelia paljon ja sen tehokas käyttö edellyttää usein omien palettien projektikohtaista tekoa. Usein ensimmäinen askel on olemassaolevien värien poistaminen paneelista, eikä sitä ole tehty turhan helpoksi varsinkaan Photoshopissa. Mutta asiaan on ratkaisu.

Photoshopin väriviuhkat

väriviuhkat

On oikeastaan ihme, ettei viuhkojen tyhjennykseen vieläkään ole PS:n  Väriviuhkat-paneelin kautta nopeampaa keinoa kuin tarttua jokaiseen värineliöön yksi kerrallaan ja raahata roskakorikuvakkeen päälle, tai painaa alas ALT (Win)/OPTION (Mac) näppäin, jolloin kursori muuttuu saksiksi ja niillä karsia neliöitä. (yksi kerrallaan). Vähemmän tunnettu, hieman nopeampi tapa on käyttää Esiasetusten hallintapaneelia, missä voi Ctrl ja/tai Vaihto-näppäimien avulla valita useamman värin ja sitten poistaa ne kerralla.

Esimääritykset

Tähän kyllästyneenä Google töihin ja löytyi nopeampikin keino. Mindy Wagner jakaa blogissaan .aco-tiedostoa, jonka lataamalla saa korvattua paneelin värit tyhjällä (no, melkein: musta on valmiiksi lisättynä) paletilla. Lataa tiedosto  Empty Swatches Palette <– linkistä tai hänen blogistaan, valitse Väriviuhkat-paneelin valikosta Korvaa väriviuhkat (Replace swatches) ja näytä missä lataamasi tiedosto sijaitsee:

korvaa väriviuhkat

ja nauti ihanasta näystä paneelissasi! (Huomaa, että PS CC-versiossa yläosassa esitetään silti viimeksi käytetyt viuhkat)

tyhjä väriviuhkat paneeli

Illustratorin väriviuhkat

Illustratorissa värejä ei poisteta Altin avulla, mutta sieltä löytyy nopeahko tapa valikkokomennon kautta. Avaa tyhjä pohja, ja Swatches paneelin valikosta komento ”Select All Unused” (valitse kaikki käyttämättömät). Melkein kaikki värit valitaan, jolloin paina roskiksen kuvaa ja tulos on lähes tyhjä paneeli.

tyhjä väripaneeli illustrator

Mustan, valkoisen ja ryhmäkuvakkeenin voi poistaa halutessaan raahaamalla ne roskikseen itse, mutta Registration ja None viuhkoja et voi poistaa.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.