Clip Studio Paint eli Manga Studio 5 esittely

Tauko-ohjelma tietokoneelle
2014/10/20
Surface Pro 3 – käyttöönotto
2014/12/17
Näytä kaikki

Clip Studio Paint eli Manga Studio 5 esittely

Manga Studio 5 eli Clip Studio Paint (versio 1.8.2)

Clip Studio Paint ohjelma (tunnettiin aiemmin nimellä Manga Studio) on selkeästi optimoitu kuvituksien ja sarjakuvien tekoon. En olisi uskonut koskaan sanovani tätä, mutta tuntuma piirtäessä on parempi kuin esim Photoshopissa. Se sisältää mm. työkaluja sarjakuvaruutujen tekoon, perspektiiviviivastot, kyniä ja siveltimiä luonnosteluun ja tussaamiseen, välineitä värien, rasterien ja sävyjen tekoon sekä mahdollisuuden luoda muokattavia puhekuplia. Nykyään CSP:ssa pystyy tekemään myös animaatioita, lue ohjeeni hommasta: Animointi CSP:ssa osa yksi ja kaksi.

CSP:sta on kaksi versiota, PRO ja EX, joiden erot voit katsoa tästä taulukosta. Suurin eroavaisuus on hinnassa, EX maksaa enemmän, koska se tukee monisivuisten julkaisujen tekoa.

manga studio

Ohjelma tukee sekä bittikartta,- että vektorigrafiikkaa piirtäessä, mutta vektoreita ei saa vietyä ulos missään vektoritiedostomuodossa. Paineentunnistus suurimmalle osalle piirtopöydistä ja -näytöistä on kunnossa. Ohjelman kehittäjä on japanilainen Celsys, lännessä markkinoinnin hoitaa Smith Micro. Päivitys 22.11.2018: Ohjelman myynnistä huolehtii nykyään yksinomaan Celsys, myös länsimaissa. Ohjelmasta on nykyään versio iPadillekin, jonka saa nyt kuudeksi kuukaudeksi ilmaiseksi, sen jälkeen tilaus jatkuu kuukausilisenssillä: PRO: US$4.49/kk tai US$24.99/vuosi ja EX: US$8.99/kk tai US$71.99/vuosi.

Olen itse ohjelman tuore käyttäjä. Ajattelin dokumentoida oppimiseni tänne blogiin erilaisten ohjeiden muodossa, ehkä niistä on muillekin iloa, sillä CSP eroaa käyttikseltään ja toiminnaltaan aika paljon muista vastaavista. Englanniksi löytyy mukavasti tutoriaaleja sekä teksti,- että videomuodossa, mutta suomeksi saalis on varsin laiha. Seuraa minua Twitterissä, twiittaan aina kun uusi kirjoitus ilmestyy, tai käy blogissa tarkistamassa tilanne, tai tilaa ilmoitus blogin uusimmista artikkeleista tämän sivun alalaidasta. Alalaidasta näet myös arkistot avainsanan tai kategorian mukaan. Molemmista löytyy CSP.

Ohjeiden seuraaminen on mukavampaa jos voi samalla kokeilla itse. Jos et ole varma haluatko sijoittaa pennosesi ohjelmaan, voi kokeiluversion ladata Celsysin sivuilta. Muut ominaisuudet kuten täysversiossa, lukuunottamatta joitakin estoja, joista tärkeimpinä tallennusmahdollisuuden, leikepöydän käytön, tulostuksen, skannauksen ja EXssä useimpien sivun hallintaan liittyvien toimintojen puuttuminen. Voit kokeiluversion puitteissa vaihdella PROn ja EXn välillä joka kerran kun käynnistät ohjelman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.