Clip Studio Paint näppäinoikotiet

Animaatio Clip Studio Paintilla osa 2
2016/04/05
luonnos manga studio
Sarjakuva-albumin tekeminen osa 6
2016/04/11
Näytä kaikki

Clip Studio Paint näppäinoikotiet

Ollos hyvä: Lataa jutun alla olevasta linkistä Clip Studio Paintin (entinen Manga Studio) näppäinoikotiekomennot PDF-tiedostona suomennetuin komennoin. Tiedosto on neljä sivua ja tulostuslaatuinen. Tiedostossa ei ole työkalujen komentoja, ainoastaan valikkokomennot.

Työkalujen oikotiet näet (kirjain suluissa) kun viet hiiren haluamasi työkalun päälle ilman että painat hiiren painiketta alas:

työkkalun näppisoikotie

Oman oikotien tekeminen

Ainakin yleisimmät näppiskomennot kannattaa opetella, sillä ne nopeuttavat työskentelyä huomattavasti. Ja kuten Photoshopissa, voi CSP:kin asettaa omia oikoteitä. Valitse File/Shortcut settings. Aukeaa ikkuna, jossa valitse haluamasi asia, jolle haluat asettaa oikotien. Itse kävin heti ensimmäiseksi asettamassa näppäinkomennot, joilla saa suurennettua/pienennettyä siveltimen kokoa:

oma näppäinoikotie

Valitse haluamasi komento listasta, paina Edit shortcut ja napsauta näppäimistöllä näppäintä tai näppäinyhdistelmää, jonka haluat komennolle asettaa ja se ilmestyy komennon oikealle puolelle. Valmista, paina lopuksi OK. Jos näppäin on jo jonkin toisen komennon käytössä, saat ilmoituksen. Voit joko yliajaa olemassaolevan tai valita jonkin toisen näppäimen.

Latauslinkki: CSP näppäinoikotiet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.