InDesign pipetti- ja väriteematyökalu

taittajan toiveet indesign word
Taittajan toiveet kirjoittajalle
2018/05/28
kesälukemista flipster helmet
Kesälukemista Flipsteristä kirjastokortilla
2018/06/14
Näytä kaikki

InDesign pipetti- ja väriteematyökalu

Indesign pipetit

InDesignin työkaluista löytyy kaksi työkalua värien poimimiseen työstä: ”varsinainen” pipettityökalu ja väriteematyökalu.

Pipetti

Pipettityökalulla voit kopsata värien lisäksi muitakin täyttö- ja viivaominaisuuksia objektista ja valitsemasi objektit muuttuvat automaattisesti pipetillä napsauttamasi objektin mukaisiksi.

Esimerkki alla. Lähtötilanne ylemmässä rivissä. Sitten aktivoitiin oikealla oleva ympyrä ja napsautettiin pipetillä pyöreäreunaista keltaista suorakulmiota jolloin sen ominaisuudet kopioituivat ympyrään (tilanne alarivillä)

Indesign pipetti ominaisuuksien kopiointi

Pipetti pitää tyhjentää (Alt/Opt) jotta voit kopsata uusia ominaisuuksia. Ja jos haluat valita vain objektin täyttö- tai viivaominaisuudet, etkä muuta, paina Shiftiä napsauttaessasi objektia pipetillä.

Pipetin asetuksiin pääset käsiksi kun kaksoisnapsautat sen kuvaketta työkaluissa. Huomaa, että Pipettityökalulla voi kopioida myös kirjasinmääritteitä!

Pipetin asetukset Indesign

Väriteematyökalu

Väriteematyökalu toimii hieman toisin. Se poimii väriteemoja julkaisun valituilta alueilta, kuvista tai objekteista. Esim valokuvasta voi poimia helposti värejä ja käyttää niitä sitten kätevästi taiton muissa objekteissa.

Välittömästi kuvan pipetillä napsauttamisen jälkeen avautuu pieni ikkuna, missä kuvasta/objektista poimittuna viisi väriä. (Napsauta tarvittaessa ensin Vaihto eli Shift -näppäin alhaalla tiettyä väriä jos haluat valita sen teeman perusväriksi) Napsauttamalla rimpsun perässä olevaa nuoli-kuvaketta saat vaihtoehtoisia sävyteemoja esiin:

väriteeman sävy vaihtoehdot indesign

Jos pidät luodusta teemasta ja haluat ottaa sen talteen, napsauta nuolen oikealla olevaa Lisää teema värimalleihin-kuvaketta ja/tai Lisää teema Kirjastoon kuvaketta.

Jos haluat lisätä viidestä väristä vain yhden, napsauta väri valituksi rimpsussa ja Alt/Opt napsauta Lisää teema-kuvaketta.

Jos et halua luoda ehdotettua väriteemaa, paina Esc-näppäintä ja yritä uudelleen.

Tälläkin työkalulla on asetuksensa ja saat ne esiin kaksoisnapsauttamalla työkalun kuvaketta. Värimalleihin lisätyt värit ottavat julkaisun käyttötarkoituksen huomioon, ja ne muunnetaan haluttuun väritilaan, ennen kuin ne lisätään värimalleihin. Voit valita kolmesta vaihtoehdosta:

väriteema työkalu asetukset Indesign

Kun valittu Muunna CMYK-kuvaksi:

cmyk väriteema indesign

Ja jos taas olisi valittu RGB:

rgb väriteema indesign

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.