Photoshopin sivellinasetukset osa 9

Sivellinasetukset GIMP
2015/03/17
Krita rengaspaneeli
2015/03/23
Näytä kaikki

Photoshopin sivellinasetukset osa 9

Tässä viimeisessä osassa katsotaan läpi asetuksien rastitettavat kohdat (niillä ei ole mitään lisäasetuksia) ja Siveltimen sijainti eli Brush pose (vain cc ja cs6).

Sijainti kohdassa pystyt yliajamaan piirtopöydän vaikutuksen. Mitä useamman kohdan asetuksista korvaat, sen enemmän hiiren kaltaisesti alkaa siveltimesi käyttäytyä. Jos et esim halua, että siveltimesi koko muuttuu vaikka kuinka painaisit piirtokynällä, aseta paine 100%:iin ja rastita kohta ”Korvaa paine”. Sama koskee kulmaa ja kiertoa.

Siveltimen sijainti

Kohina

Lisää siveltimen kärkeen enemmän kohinaa, toimii parhaiten pehmeiden siveltimen kärkien kanssa joissa on sävyjä. Kokeile esim jonkin kuviosiveltimen kanssa.

Märät reunat

Vedon reunat tehdään tummemmiksi ja tulos muistuttaa vesivärijälkeä.

Retussiruisku/muodostaminen

Sama kuin asetusrivin Retussiruisku. Mahdollistaa värin “kasautumisen” vaikkei sivellintä liikuta kuten retussiruiskulla maalatessakin käy. Toimii parhaiten jos juoksutus/flow prosentti lasketaan sadasta alaspäin.

Tasaus

Tekee siveltimen jäljistä tasaisempia varsinkin erilaisia kaaria piirtäessä ja auttaa piirtopöydän kanssa. Voi hieman hidastaa siveltimen vetojen piirtämistä näyttöön.

Suojaa pintakuvio

Käyttää yhtä ja samaa valitsemaasi kuviota ja kokoa kaikissa muissakin pintakuvion sisältävissä siveltimen esimäärityksissä. Valitse tämä asetus, jos käytät maalatessasi useita pintakuvioituja siveltimiä ja haluat jäljitellä esim  jatkuvaa öljykangaspintaa läpi maalauksen.

Esimerkit Photoshop

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.