Photoshopin suorituskyvyn parantaminen osa 3

html css
HTML5 ja CSS3 osa 7: Tekstin ulkoasu
2016/02/22
sketchable
Sketchable: digitaalinen luonnoskirja
2016/03/05
Näytä kaikki

Photoshopin suorituskyvyn parantaminen osa 3

suorituskyky

Jos olet jo lukenut ja toteuttanut ensimmäisen ja toisen osan optimoinnit tässä PS:n suorituskyvyn parantamiseen tähtäävässä sarjassa, tarkista vielä tämän jutun avulla, että laitteistosikin on ajan tasalla.

Optimoi laitteisto

Nopea suoritin

Suoritin eli prosessori on osa, joka suorittaa tietokoneohjelman sisältämiä konekielisiä käskyjä. Tietokoneen suorittimen nopeus vaikuttaa Photoshopin nopeuteen. Photoshop vaatii Maceissa moniytimisen Intel-suorittimen ja 2 GHz:n tai sitä nopeamman suorittimen Windows koneissa.

Kaikki Photoshopin toiminnot ovat nopeampia monisuoritinjärjestelmässä, (WP: ”Yksittäinen suoritin voi suorittaa kerrallaan vain yhtä ohjelmaa. Moniydinsuorittimessa on samaan mikropiiriin rakennettu kaksi tai useampia suorittimia, ytimiä, jolloin se vastaa pitkälti useampaa erillistä suoritinta”) tosin useimmille käyttäjille yli kuuden ytimen mukanaan tuoma parannus ei ole kannattava niiden hinnan takia.

Lisää muistia

Koneen nopeuteen vaikuttaa olennaisesti keskusmuistin määrä ja nopeus. Photoshop käyttää keskusmuistia kuvien käsittelyyn. Jos käytettävissä ei ole tarpeeksi muistia, käytetään tietojen käsittelyyn kovalevytilaa eli työlevyä. Tietojen hakeminen on nopeampaa keskusmuistista kuin kovalevyltä. Photoshopin uusimmassa versiossa suositellaan vähintään 2 Gt muistia, mielellään 8Gt.

Käytä nopeaa ja isoa kovalevyä

Jos haluat parantaa suorituskykyä, käytä kovalevyä, jolla on nopea tiedonsiirtonopeus. Photoshopin uusin versio vaatii levy tilaa vähintään 2,5 Gt (Windows) ja 3,2 Gt (Mac OS). Asennukseen tarvitaan erikseen lisätilaa, ja Adobe suosittelee lisäkiintolevytilan hankkimista virtuaalista muistia (Näennäismuisti eli yleisemmin virtuaalimuisti mahdollistaa sen, että osa prosessin muistista voi olla keskusmuistin asemesta massamuistilaitteessa.) ja työlevytilaa varten.

Nopeat RAID 0 -ryhmät (Redundant Array of Independent Disks (RAID) on tekniikka, jolla tietokoneiden vikasietoisuutta ja/tai nopeutta kasvatetaan käyttämällä useita erillisiä kiintolevyjä, jotka yhdistetään yhdeksi loogiseksi levyksi. ) ovat paras vaihtoehto työlevyille.

Sulje tarpeettomat ohjelmat

Vapauta Photoshopille lisää muistia lopettamalla tarpeettomat sovellukset ja käynnistyskohteet

Adoben esittämät tarkat järjestelmävaatimukset Photoshopin CC2015-versiolle:

Windows

  • Intel® Core 2- tai AMD Athlon® 64 -suoritin (vähintään 2 GHz)
  • Microsoft Windows 7 ja Service Pack 1, Windows 8.1 tai Windows 10
  • 2 gigatavua RAM-muistia (suositus 8 Gt)
  • 2 Gt vapaata kiintolevytilaa 32-bittistä asennusta varten, 2,1 Gt vapaata kiintolevytilaa 64-bittistä asennusta varten, asennuksen aikana tarvitaan lisää vapaata tilaa (ei voi asentaa siirrettäviin flash-tallennusvälineisiin)
  • 1 024 × 768 pikselin näyttö (suosituksena 1 280 × 800), 16-bittiset värit ja 512 Mt VRAM-muistia) (suositus 1 Gt)*
  • OpenGL 2.0 -yhteensopiva järjestelmä (”OpenGL (Open Graphics Library) on laitteistoriippumaton ohjelmointirajapinta interaktiivisen tietokonegrafiikan tuottamiseen. Se koostuu muutamasta sadasta funktiosta, joita voidaan käyttää monimutkaisten kolmiulotteisten mallien tai yksinkertaisten muotojen piirtämiseen.”)
  • Ohjelmiston aktivointi, tilausten vahvistaminen ja verkkopalvelujen käyttö edellyttävät internet-yhteyttä ja rekisteröintiä.

Mac OS

  • Moniytiminen Intel-suoritin, jossa 64-bittisyyden tuki
  • Mac OS X 10.9, 10.10 (64-bittinen) tai 10.11 (64-bittinen)
  • 2 gigatavua RAM-muistia (suositus 8 Gt)
  • 2 Gt vapaata kiintolevytilaa asennusta varten, asennuksen aikana tarvitaan enemmän kiintolevytilaa (tuotetta ei voi asentaa asemaan, jossa käytetään kirjainkoon huomioon ottavaa tiedostojärjestelmää, eikä siirrettäviin flash-tallennuslaitteisiin)
  • 1 024 × 768 pikselin näyttö (suosituksena 1 280 × 800), 16-bittiset värit ja 512 Mt VRAM-muistia) (suositus 1 Gt)*
  • OpenGL 2.0 -yhteensopiva järjestelmä (”OpenGL (Open Graphics Library) on laitteistoriippumaton ohjelmointirajapinta interaktiivisen tietokonegrafiikan tuottamiseen. Se koostuu muutamasta sadasta funktiosta, joita voidaan käyttää monimutkaisten kolmiulotteisten mallien tai yksinkertaisten muotojen piirtämiseen.”)
  • Ohjelmiston aktivointi, jäsenyyden vahvistaminen ja verkkopalvelujen käyttö edellyttävät internet-yhteyttä ja rekisteröintiä.

* 3D-ominaisuudet eivät ole käytössä, jos muistia on alle 512 Mt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.