Ilmaisia siveltimiä Adobe CC-tilaajille

Oma sivellin Adobe Capturella
2018/04/10
Muotoon leikattu tarra Illustrator ohje
Muotoon leikattu tarra Illustratorissa
2018/04/26
Näytä kaikki

Ilmaisia siveltimiä Adobe CC-tilaajille

Tunnetuimmat ja käytetyimmät *maksulliset* Photoshop siveltimet olivat vielä jokunen kuukausi sitten Kyle T. Websterin tekemiä. Webster on kuvittaja ja suunnittelija, joka perusti KyleBrushin vuonna 2014 ja hänen siveltimistään on tullut alan standardityökaluja, joita käyttävät taiteilijat mm. Disneyllä, Pixarilla, Dreamworksilla, HBO:lla ja Cartoon Networkilla.  

Websterin siveltimet ovat yhä käytetyimpiä, mutta nyt niistä ei enää tarvitse maksaa mitään, jos olet CC-tilaaja. Adobe palkkasi Websterin vuoden 2017 lopulla ja sai samalla yksinoikeuden kaikkiin yli tuhanteen siveltimeen. Niitä ei siis enää pysty ostamaan erikseen mistään, mikä on närästänyt mm. vanhempien Photoshopin versioiden omistajia.

“Kun olet ladannut haluamasi siveltimet, käynnistä Adoben sivellintiedostot (.ABR)* Photoshop CC:n ollessa käynnissä, niin ne lisätään automaattisesti Siveltimet-paneeliin. Näiden sarjojen useimmat siveltimet sopivat yhteen myös Adobe Photoshop Sketchin uusimman iPad-version kanssa.” neuvoo Adobe.

Siveltimien lataus

Helpoimmalla pääset, kun teet latauksen suoraan Photoshopista. Valitse sivellintyökalu ja Asetukset-osiosta napsauta Siveltimen koko kohdassa olevaa nuolta. Avautuvan ikkunan oikeassa yläkulmassa on ratas, josta pääset valikkoon. Napsauta siellä kohtaa Hae lisää siveltimiä:

Siirryt websivulle, missä Websterin siveltimet on järjestetty ominaisuuksiensa mukaisiin ryhmiin.

Voit joko ladata kaikki erilliset osiot, tai jos haluat eräänlaisen maistiaispaketin, johon on koottu kaikista ryhmistä siveltimiä, valitse Megapack ja lataile muut tarpeen mukaan myöhemmin.

Lataamasi siveltimet löytyvät heti automaattisesti Siveltimet-ikkunasta kansioihin eriteltyinä.

ABR versus TPL

Itse olin aluksi huolissani, kun tajusin että kaikki siveltimet ovat nykyään .ABR muodossa, eikä Kylen aiemmin suosimassa .TPL muodossa, joka mahdollisti erilaisten asetusten tallentumisen kärjen lisäksi. Mutta Adobe on parantanut ABR muotoa ja nykyään se tukee myös asetuksien tallennusta tehden työkalujen esiasetuksien käytön tarpeettomaksi sivellinten kohdalla. Hieno homma! Kansiotkin ovat pieni parannus sivellinten järjestelyyn, joka aiemmin oli todella haasteellista.

Webster päivittää siveltimiään säännöllisesti ja valitettavasti ainakaan vielä ei ole tapaa automaattisesti asentaa entisten joukkoon uusia ja päivitettyjä siveltimiä, vaan koko ryhmä pitää ladata. Mutta ne tulevat omana uutena kansionaan ja sen jälkeen voi joko

a) siitä kansiosta poimia “vanhaan” kansioon vain haluamansa yksilöt. (Jos vaikka on tuunannut vanhassa olevia itselleen sopivammiksi) tai

b) pitää uuden kansion ja heittää vanhan veke.

Nyt eikun latailemaan ja mukavia maalaushetkiä!

Kylen haastattelun liittyen Adobelle siirtymiseen voit lukea täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.