Photoshop suotimet joita ei käytetä koska ei osata: HSB/HSL

indesign-nopea-käyttö
InDesign nopea käyttö
2017/05/30
xp-pen artist 16 piirtonäyttö
XP-Pen Artist 16 piirtonäyttö
2017/06/16
Näytä kaikki

Photoshop suotimet joita ei käytetä koska ei osata: HSB/HSL

suotimet-muu

Ja se on harmi, sillä paljon hyviä ominaisuuksia saattaa mennä sivu suun. Näitä outoja, kokonaan tai hyvin vähällä käytöllä olevia suotimia löytyy itselläkin etenkin alavalikon kohdasta Muu. Katsotaan saadaanko asiaan korjaus tässä juttusarjassa. Aloitetaan HSB/HSL:sta.

Suodin/Muu->HSB/HSL

Vanhemmissa versioissa (CC-CC2015) suodin on valinnainen, ja voit ladata sen ja pari muuta osoitteesta: https://helpx.adobe.com/fi/photoshop/kb/downloadable-plugins-and-content.html CS5-versiolle Multiplugin (johon HSL/HSB kuuluu) löytyy täältä: http://supportdownloads.adobe.com/thankyou.jsp?ftpID=5162&fileID=4804 ja CS6 löytyy täältä ohjeineen. Huomaa, että joudut näissä aiemmissa versioissa siirtämään . 8BF–päätteisen tiedoston oikeaan kansioon, jotta plugari näkyy PS:n Suotimet-listassa.

Suotimen avulla voit vaihtaa väritilojen HSB (sävy, kylläisyys, kirkkaus), RGB ja HSL (sävy, kylläisyys, valoisuus) välillä. Jos väritila on alun alkaen tulkittu väärin, on tästä apua, mutta jos ajaa sen kuvalle, missä sitä ei tarvita, on seurauksena rajuja värisiirtymiä:

suodin-hsb-värisiirtymä

Yleisin käyttö tälle suotimelle on maskien rakentaminen, ja nimenomaan Saturation eli Värikylläisyys maskien. Maskin avulla on sitten helppo valikoivasti lisätä tai vähentää värikylläisyyttä. Maski estää jo ennestään saturoitujen värien lisäsaturaation, eikä yksityiskohtia siten katoa, eikä värivirheitä synny.

Saturaatiomaskin tekeminen

Valitse taso, jolle haluat luoda maskin ja kopioi se. Avaa HSL/HSB suodin.

Syöttötilaksi RGB ja Rivijärjestykseen HSB

Älä säikähdä millaiseksi kuvasi muuttuu, vaan avaa Kanavat-paneeli. Punainen edustaa sävyjä, Vihreä värikylläisyyttä ja Sininen kirkkautta:

suodin-kanavat

Te kopio vihreästä kanavasta ja valitse taso jolla normaali kuvasi on. Valitse/Lataa valinta ja aukeavassa ikkunassa: Kanava1>vihreä kopio.

Valitse sitten Valitse/Tallenna valinta luodaksesi alfakanavan jonka voit aktivoida milloin tahansa valitsemalla Valitse/Lataa valinta.

suodin-lataa-valinta

Tietty voit pitää myös valinnan aktiivisena ja luoda tasomaskin napsauttamalla tasomaskipainiketta Tasot-paneelissa. Ja jos luot säätötason, saat maskin automaattisesti:

suodin-tasomaski

Nämä vihreän kanavan pohjalta tehdyt valinnat kohdistuvat enemmän värikylläisiin alueisiin, eli jos haluat kohdistaa toimia vähemmän värikylläisiin kohtiin, käännä maski. Tarvittaessa säädä maskiasi Käyrillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.