Surface Pro 3 ja Photoshop

Surface Pro 3 – käyttöönotto
2014/12/17
Näppäinkomennot kosketusnäytöille
2014/12/21
Näytä kaikki

Surface Pro 3 ja Photoshop

Photoshop CS6 Surfacella ja aseman jakaminen verkon kautta

Ajatus oli alunperinkin tehdä suurin osan kuvitushommista Clip Studio Paintissa. Vanhemman Photoshopin asentaminen vahvisti asian.

Minulla on PS Creative Cloud 2014 asennettuna kahdelle koneelle ennestään, ja useampaan laitteeseen sitä ei saa, joten Surfacelle piti keksiä jotain muuta. (Lisäys 15.2.2015: Päädyin sittenkin siirtämään CC version Surfacelle, miten siinä kävi, lue täältä)Omistan myös CS6 paketin, joten vähän vanhempi PS sai kelvata. Itselläni CS6 asennustiedosto on DVD:lla, eikä Surfacessa ole asemaa. Helpoimmalla pääsee, jos jakaa toisessa koneessa olevan DVD-aseman verkon kautta Surfacen kanssa, niin ei tarvitse kopioida asennuslevyä mihinkään. Asemien jakaminen on helppoa, tässä esimerkissä DVD-asema on Windows 7 koneessa ja Surfacehan pyörii Windows 8:lla. Oli käyttis mikä hyvänsä, oikeat namikat löytyvät varmasti pienellä pyörittelyllä, kun idea on selvä.  Jos sinulla on sama ongelma tai muuten vaan haluat jakaa jonkin aseman, löydät ohjeet sivun alalaidasta.

Asennuksen kanssa ei ollut ongelmia hitautta lukuunottamatta, mutta ohjelman avaaminen tuotti yllätyksen. Koska Surfacen näytön resoluutio on niin korkea, näytti PS:n käyttis kuvakkeineen ja teksteineen todella pieneltä. Sikäli jännä, että skaalausongelma koskee Illustratoria ja Photoshopia, mutta mm. InDesignin käyttis skaalautuu isommaksi.

Näyttökuva (5)

Pitkän nettisurffailun tulos oli, ettei asialle voi mitään. Tai itse asiassa voi, jos on valmis hakkeroimaan rekisteriä. Ohjeet täällä samoin kuin valmiiksi tehdyt manifesti tiedostot. (Tehkää ja käyttäkää omalla vastuulla!) Adobella ei ole tarjota ratkaisua kuin CC käyttäjille. (Muokkaa/Asetukset ikkunassa on alimpana kohta, josta on mahdollisuus nostaa Windows laitteilla skaalaus 200%:iin).

Lisäys 22.12: Toisenlainen ratkaisu voi olla hyväksyä kuvakkeiden pienuus ja ottaa käyttöön eräänlainen lisäosa, jolla saa tärkeimmät komennot ja näppäinoikotiet käyttöönsä kelluvalla valikolla. Kirjoitin niistä tässä artikkelissa.

Toinen asia, jonka huomasin heti oli paineentunnistuksen puute. Sen korjaus kävi onneksi helposti hakemalla kynän uusimmat ajurit valmistajan sivuilta.

Näyttökuva (6)

Myöskään kosketuseleet, jotka toimivat CSP:ssa ja PS CC:ssa, eivät valitettavasti pelaa CS6:ssa.

Aseman jakaminen verkon kautta

 • Avaa kone, jonka aseman haluat jakaa.
 • Avaa resurssienhallinta, etsi jaettavan aseman kuvake ja napsauta sitä hiiren oikeanpuoleisella painikkeella.
 • Valitse valikosta ”Jaa seuraavan kanssa” ja edelleen alivalikosta ”Jakamisen lisäasetukset”
 • Aukeaa ikkuna, missä paina ”Jakamisen lisäasetukset” painiketta.
 • Rasti ruutuun kohdassa ”Tämä kansio jaetaan”. Napsauta ikkunan alalaidassa painiketta ”Oikeudet”. Tarkasta seuraavassa näkymässä, että oikeudet ovat Kaikilla.
 • Muista hyväksyä muutokset ikkunoissa painamalla ensin KÄYTÄ-painiketta ja vasta sitten OK.
 • Laita DVD asemaan.

Siirry sitten Surfacelle.

 • Avaa resurssienhallinta
 • Valitse vasemmalta ”Verkko”
 • Etsi näkymästä kone, jossa DVD asema on.
 • Kun napsautat sitä, pyydetään sinua kirjautumaan koneelle. Käytä samoja tunnuksia, kuin normaalistikin kirjautuessasi toiselle koneellesi.
 • Avaa jaettu asema, eli DVD asema ja etsi haluamasi tiedosto. Tässä tapauksessa setup.exe, jonka avulla asennus käynnistyy verkon yli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Blocking by WP-SpamShield

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.